La Școala Gimnazială ”Mircea Eliade” s-au recepționat lucrări în valoare de 237.726 de lei

Joi, 31 octombrie primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica însoțit de viceprimarul dr. Radu Roca, inspectorul școlar general Claudiu Mondici și consilierii Octavian Ardelean și Anca Marinescu, au participat la recepția lucrărilor în valoare de 23.7726 de lei de la cea mai mare școală din județ, Școala Gimnazială ”Mircea Eliade” din cartierul Micro 14.

DSC_0016Lucrările au constat în înlocuirea bateriilor și chiuvetelor de la vestiarele sălii de sport, instalarea sistemelor de semnalizare la efracție în corpurile A, B și sala de sport, înlocuirea cu faianță a lambriurilor din melacard de pe casa scărilor A și casa scărilor B, rașchetat și lăcuit parchet în 9 săli de clasă și laboratorul de biologie, renovat magazie mecanic (transformată în sală de clasă), zugrăvit săli de clasă, montat parchet laminat, reparat instalație electrică, și altele.

DSC_0003La această școală învață 972 de elevi în 41 de clase dintre care 19 la învățământ gimnazial și 22 la învățământul primar. Lucrează aici 63 de cadre didactice, 5 cadre auxiliare și 8 cadre medii didactice. Așa cum a precizat directorul școlii, prof. Mariana Sălăjan, sunt 12 clase la secția maghiară, 6 la învățământul gimnazial și 6 la învățământul primar, Școala ”Mircea Eliade” este cea mai mare din județ și din punct de vedere al întinderii pe o suprafață de 5.662 m2.

Deoarece școala datează din anii ’60, se dorește în viitor reabilitarea ei. În acest sens, directorul instituției a depus documentația necesară, pentru mai multe sectoare din școală, cum ar fi sala de sport, instalația termică, fiind un proiect foarte mare. Au mai vorbit vicepreședintele Comitetului de părinți, Florin Băbțan și inspectorul școlar general Claudiu Mondici.

DSC_0008În încheiere, primarul dr. Coica a spus că această școală este cea mai mare din județ și una dintre cele mai bune școli (aici a urmat școala generală și fiica dânsului), de aceea este legat sufletește de această școală, pentru care se va face o investiție foarte mare. Primarul a asigurat că toate școlile din județ vor fi reabilitate, fiind bani europeni suficienți direcționați în acest sens. La aceasta se adaugă suma de 5 milioane de lei, de la Ministerul Dezvoltării, care vor fi folosiți în acest scop. Săptămâna viitoare vor fi anunțate într-o conferință de presă toate obiectivele școlare care vor fi reabilitate în 2015. ”Mă bucur că doamna director care este un bun gospodar se ocupă și de aceste probleme, iar eu în calitate de membru al PSD sunt bucuros că pot contribui la înbunătățirea climatului din școlile sătmărene”, a declarat primarul.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 31, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.