Multiplele feluri în care poți fi folosită în relații

O relație sănătoasă presupune doi parteneri care pe lângă faptul că se iubesc, se respectă reciproc și se consideră egali. O relație parazitică pe de altă parte, se bazează pe manipulare și lipsă de respect, unul din parteneri folosindu-se de celălalt pentru a obține ceea ce dorește. Vom discuta cu această ocazie despre cele mai des întâlnite metode de a folosi pe cineva sau de a fi folosit într-o relație.

CoupleSexul. Chiar dacă în general bărbații sunt asociați cu această ofensă, și femeile pot cădea în păcatul de a-și căuta parteneri pe care să îi folosească din punct de vedere sexual, fără a se implica emoțional. Uneori, se poate întâmpla ca o astfel de relație să fie consimțită și amândoi să își dorească doar un sinmgur lucru, eliberarea sexuală.

Banii. Relațiile în care unul dintre parteneri are o situație financiară foarte solidă iar celălalt nu, sunt privite mereu cu ochi suspicioși de către membrii familiei, prieteni și în general toți cei din jur. De ce? Pentru că banii vor atrage mereu privirile profitorilor. A ieși cu cineva pentru simplul fapt că e bogat e probabil și cea mai veche metodă de a folosi pe cineva pentru profit.

Dorința de a face pe altcineva gelos. Cel sau cea care e folosit/ă din astfel de motive e insultat/ă de două ori. Mai întâi pentru simplul fapt că e folosit/ă, iar apoi pentru că partenerul sau partenera în care și-a pus încrederea, nu avea niciun interes față de el/eă. Victima joacă rolul unui pion în jocul de șah al altor persoane, situație care poate crea grave prejudicii emoționale.

Pentru respectul de sine. Mulți oameni aleg relații care nu le aduc niciun plus de natură emoțională doar pentru a-și dovedi lor că pot cuceri o persoană considerată nepotrivită pentru ei sau pe o scară mai înaltă din punct de vedere social sau estetic. E și aceasta o metodă de a folosi o persoană pentru interesul propriu, chiar dacă la un moment dat relația se poate transforma într-una serioasă. Pe de altă parte sunt mulți cei care rămân în relații nesănătoase pentru că ideea de a avea un partener îi face să se simtă bine, bazându-se doar pe el/ea pentru a-și menține echilibrul. Un echilibru care ar trebui să vină însă din interior, nu să depindă de o altă persoană, oricine ar fi aceasta.

Pentru a urca scara socială. Acest tip de relații se aseamănă foarte mult cu cele bazate pe situația financiară. Aici însă, beneficiile sunt de natură mai degrabă socială și nu materială deși în multe cazuri cele două merg mână în mână. Un exemplu concret în acest sens ar fi relațiile pasagere pe care un actor/actriță aspirant/ă o are cu agentul sau ori cu un producător cunoscut de filme, din dorința de a se face văzut/ă și de a-și face loc în lumea exclusivistă a cinematografiei.

Pentru statut. În general, lumea îi privește în mod diferit pe oamenii singuri și îi separă de cei aflați în relații serioase sau căsătoriți. Societatea împarte de multe ori oamenii în serioși și neserioși, cei cu familie integrându-se cu ușurință în prima categorie. În cazul în care un om își dorește să schimbe taberele, o relație stabilă și serioasă poate fi metoda perfectă. Puțini însă se gândesc la faptul că în acest fel nu fac decât să se folosească de partenerii lor de relație iar dacă își dau seama, nu le pasă câtuși de puțin, câtă vreme și-au atins obiectivele.

Sursa: dindragoste.unica.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 1, 2014. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.