Au fost inaugurate lucrările de reabilitare ale Neonatologie și Obstetrică ale SJU Satu Mare

Marți, 4 noiembrie, la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a avut loc inaugurarea lucrărilor de reabilitare ale secțiiilor de Neonatologie și Obstetrică, în valoare totală de 700.000 lei. Costul lucrărilor a fost suportat de Consiliul Județean Satu Mare.

unnamedLucrările de reabilitare ale  secțiiilor de Neonatologie și Obsterică au constat în reparații, înlocuiri la grupurile sanitare (gresie, faianță, obiecte sanitare), reparația și înlocuirea parțială a instalațiilor electrice, montat tavan cașetat, montat pardoseală PVC, înlocuirea tâmplăriei (ferestre și uși) cu tâmplarie PVC, au fost zugrăvite toate saloanele.

În cadrul secției Neonatologie s-a reabilitat complet bucătăria, spațiul fiind amenajat acum la înalte standarde, cu respectarea tuturor normelor și circuitelor.

Tot in cadrul sectiei Neonatologie s-a amenajat o cameră de externare a nou născuților, cu intrare de pe secție și cu ieșire spre hol, accesibilă și tăticilor, iar în cadrul secției Obstetrică s-a amenajat o sală pentru pregătirea gravidelor pentru naștere.

Secția Obstetrică are 61 de paturi repartizate în 13 saloane, 6 saloane cu câte 2 paturi, iar restul cu câte 4 și 5 paturi.

Ca urmare a unui proiect transfrontalier, în valoare de 1.712 mii lei, Secția Obstetrică a fost dotată cu aparatură ultramodernă după cum urmează: ecograf multidisciplinar 3D/4D, videocolposcop, unitate electrochirurgie mono-bipolară cu sigilare vasculară, sistem endoscopic pentru histeroscopie diagnostică și operatorie și rezecție monopolară, sistem endoscopic avansat pt. chirurgie laparoscopică, lampă operație cu cameră video, masă operație cu accesorii de obstetrică-ginecologie, aparat monitorizare fetală.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 5, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.