Parteneriat între C.N. „Doamna Stanca” și Școala din Veleatino (Ucraina)

În cadrul parteneriatului demarat de Consiliul Județean Satu Mare și Administrația Raională Hust din Ucraina, vineri, 7 noiembrie 2014, a fost semnat un protocol de colaborare între Școala de grad I-III din Veleatino, raionul Hust și Colegiul Național „Doamna Stanca” Satu Mare.

delegatie ucraina doamna stanca (1)Delegația ucraineană a fost compusă din: Janna Mykytiuk, director, Natalia Țifra, director adjunct educativ, Mariana Divineț, metodist în cadrul Departamentului de Învățământ din cadrul Administrației de Stat a raionului Hust, și Miroslava Loika, președintele ONG Pintea Viteazu din Veleatino.

Oaspeții au fost primiți de directoarea Colegiului Național „Doamna Stanca”, prof. Anna Maria Marușca. Aceasta a făcut o scurtă prezentare a școlii, menționând că acest parteneriat va deschide noi posibilități de colaborare educativă transfrontalieră. La acest eveniment au mai participat Robert Laszlo, director CJCPCT, Felician Pop, consilierul președintelui Consiliului Județean și Liuba Horvath, secretarul general al Uniunii Ucrainienilor din Ucraina, principalii artizani ai acestui parteneriat. Oaspeților le-a fost prezentată apoi școala și în final, un reușit program folcloric realizat de către elevii Colegiului Național „Doamna Stanca” sub îndrumarea profesorului Sorin Ursei.

delegatie ucraina doamna stanca (2)Șefa delegației ucrainene, Janna Mykytiuk, a spus că astăzi s-au pus bazele unei colaborări care se arată a fi fructuoase și i-a invitat pe profesorii și elevii școlii să viziteze frumoasele meleaguri din Zakarpatia. Menționăm faptul că renumitul Colegiu „Doamna Stanca” este prima unitate de învățământ sătmăreană care a încheiat un astfel de parteneriat cu o școală din Ucraina.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 7, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.