Interpreta de folk Georgeta Govor și-a lansat al doilea CD la cenaclul ”Afirmarea”

Sâmbătă, 8 noiembrie ședința cenaclului ”Afirmarea”, ținută la Muzeul de Istorie Satu Mare, a fost dedicată în exclusivitate și în premieră muzicii folk. Cu acest prilej, Georgeta Govor și-a lansat cel de al doilea CD, care cuprinde 11 melodii pe versurile poeților sătmăreni: Emil Matei, Ion Bala, Ion Baias, Ioan Nistor, George Terziu, Ion Vădan, Cornelia Bălan Pop, Dorin Sălăjan, Ioan Rațiu, Vasile Bărbuș-Crățu și Ioan Sălăjanu.

DSC_0019Albumul are titlul ”Noapte albă”, producător muzical: Georgeta Govor, producător: Claudiu Govor, colaboratori: Cosmin Lipovan, Diu Oșan, coperta: Bruno Petö, editor SC Gerodar SRL, cu participarea lui Octavian Bud. CD-ul a fost realizat în Studioul Cosmin Lipovan din Satu Mare. Partenerii media fiind Nord-Vest TV, Gazeta de Nord Vest, Informația Zilei, Informația Zilei TV, Radio Transilvania, Actualitatea sătmăreană-ziar online.

Lansarea CD-ului a fost organizată de Claudiu Govor, alături de poetul Ion Bala, conducătorul cenaclului. Claudiu Govor și-a manifestat satisfacția că proiectul lansat în primăvară s-a putut duce acum la bun sfârșit. Poezia ”Noapte albă” a fost citită de autorul ei, Ion Bala după care a fost audiată pe muzică. Poetul Ion Bala a vorbit despre poezia și poeții sătmăreni, care, așa cum a spus el, nu sunt cu nimic mai prejos decât cei care creează la București. Poeziile cuprinse în CD formează o lume aparte. Ion Bala a vorbit despre fiecare poet în parte, subliniind ce este mai caracteristic pentru fiecare. A menționat că sunt mulți alți poeți a căror poezie putea figura pe CD, ei au creații valoroase și fac parte din universul liric românesc.

DSC_0008Din sală a luat cuvântul Loredana Știrbu. Ea a subliniat că avem privilegiul de a audia o muzică excelentă. Georgeta Govor are o prezență constantă la ședințele cenaclului, ea știe să îmbine în chip fericit muzica cu literatura și să încânte auditorul cu frumoasele cântece.

Angela Munteanu a elogiat muzica Georgetei Govor, cu care colaborează foarte bine de câțiva ani. Cornelia Bălan Pop a mulțumit tuturor celor care și-au adus contribuția la realizarea acestui CD pentru ca noi să trăim aceste clipe minunate. Au mai felicitat familia Govor, scriitorul Mihai Sas, care a spus că apariția acestui CD cu melodii pe versurile poeților sătmăreni, este o realizare deosebită. Georgeta Govor face ca poezia să nu moară și o înnobilează adăugându-i o muzică foarte frumoasă. Mihai Sas a propus ca cenaclul să organizeze o zi pe lună o întâlnire cu poezia la bustul poetului național Mihai Eminescu. George Terziu a vorbit despre prietenia deosebită a familiei Govor față de persoana lui. George Terziu a propus mediatizarea CD-ului prin intermediul revistei pe care o conduce, Cervantes, care să fie distribuită împreună cu CD-ul.

DSC_0028

DSC_0034

DSC_0036Au mai vorbit elogios la adresa CD-ului recent apărut, Ioan Sălăjanu, Vasile Bărbuș-Crățu, Ioan Nistor, Angela Munteanu și Cornel Burcea. Ședința cenaclului a cuprins mai multe reprize muzicale în cadrul căreia Angela Munteanu a cântat muzică populară, iar Georgeta Govor, Octavian Bud și Diu Oșan muzică folk. Au fost audiate piesele ”Noapte albă” pe versurile lui Ion Bala, ”Crinii răzvrătiți” pe versurile lui Dorin Sălăjan, ”Nimic nu s-a pierdut”, în primă audiție, pe versurile lui Ioan Nistor.

În încheiere, Georgeta Govor a mulțumit tuturor colaboratorilor, în primul rând familiei și soțului Claudiu pentru activitatea depusă și care are un merit deosebit în apariția CD-ului și a oferit autografe.La următoarea ședință a cenaclului care va avea loc în data de 22 noiembrie, va citi proză Geanina Bereș.

Prof. Carol Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 8, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Interpreta de folk Georgeta Govor și-a lansat al doilea CD la cenaclul ”Afirmarea”

  1. silaghi felicia lucia

    La multi ani azi de ziua ta ..Doamna muzicii folk satmarene si nu numai!Te felicit ptr al doilea C.D si iti doresc sanatate ,fericire,impliniri personale si realizari profesionale cat mai multe …bucura/ne cu prezenta ta ca om si artist multi ..multi ani de acum inainte.Te respect,iubesc ,ai sustinerea mea everrrrrrrrrrrrrr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.