La Liceul cu Program Sportiv s-au recepționat lucrări în valoare de 53.851,19 lei

Luni, 10 noiembrie la Liceul Sportiv din Satu Mare a avut loc recepția lucrărilor de reabilitare ale sălii de sport. La eveniment au participat primarul Municipiului Satu Mare dr. Dorel Coica, viceprimarul dr. Radu Roca, consilierii Anca Marinescu, Manuela Rogoz, directorul liceului, Ionel Păcuraru, directorii adjuncți Dorel Ziman și Gheorghe Marciuc, directorul Liceului de Artă Călin Pop, directorul Clubului Sportiv Municipal, Valer Neagu precum și profesorii și elevii liceului.

DSC_0011Primarul dr, Dorel Coica a felicitat elevii campionii din această școală la diferite ramuri sportive, subliniind că investițiile făcute la acest liceu sunt realizate pentru a le asigura un plus de confort în activitățile sportive desfășurate, întrucât cea mai mare parte a sumei s-a îndreptat către sala de sport. A mai adăugat că pentru sportivii din municipiul Satu Mare și nu numai, se va construi o sală polivalentă cu 6.000 de locuri, un bazin de înot acoperit și va fi reabilitat în întregime Stadionul Olimpia. Au mai vorbit viceprimarul Radu Roca și directorul liceului prof. dr. Ioan Păcurar.

DSC_0003

DSC_0006La sfârșitul evenimentului am stat de vorbă cu directorii adjuncți, Gheorghe Marciuc și Dorel Ziman, care ne-au furnizat date asupra activității fructuoase ce se desfășoară în cadrul Liceului Sportiv, liceu care datează din anul 1992. În cadrul liceului învață 399 de elevi în 17 clase. Câte 4 clase sunt de ciclul primar și gimnazial și 9 de liceu. Aici funcționează 4 învățători și 31 de profesori. Pe lângă programa de cultură generală, aici există prin planul de învățământ, ore de atletism, baschet, fotbal și handbal, de asemenea, există și pregătire în ramurile sportive precum: volei, tenis de masă, șah și scrimă a căror elevi fac parte din echipe ale unor cluburi profesioniste. Gheorghe Marciuc a spus că aici se face și o bună pregătire și de cultură generală exemplificând cu procentul de 58% elevi promovați la examenul de bacalauriat din 2014. De asemeni în anului 2014 au fost doi șefi de promoție cu media de absolvire de 10.

pageDespre rezultatele pe linie sportivă ne-a vorbit directorul adjunct Dorel Ziman. El a arătat că elevii din clasele de fotbal au fost promovați în loturi naționale de fotbal, la juniori A , B,  C,  D și juniori E.

În cadrul ONSS, fotbaliștii de la gimnaziu au ocupat locul 2 la etapa județeană, iar la liceu locul 3 la etapa de zonă. Pe lângă competițiile oficiale fotbaliștii au participat la numeroase turnee, de exemplu, în Austria unde au ocupat locul 1, iar la un turneu internațional la Brașov au obținut locul 3. Amintim că există sportivi promovați la echipa de fotbal Olimpia Satu Mare, Politehnica Timișoara precum și în loturi naționale. La baschet mai mulți componenți ai echipelor participante la Campionatul național sunt elevi ai acestui liceu. S-au obținut rezultate bune la volei, handbal și tenis de masă. Numeroși componenți ai secției de atletism au promovat la cluburi universitatre din Oradea și Cluj-Napoca și fac parte  din loturi naționale obținând numeroase medalii.

Date fiind rezultatele frumoase obținute în acest liceu considerăm că investițiile făcute sunt pe deplin justificate.

Ioana Erdei

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 10, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.