Dorel Coica: ”Dorim ca și copiii noștri să aibă aceleași condiții ca în țările europene mai bogate”

Miercuri, 12 noiembrie, la Grădinițele cu Program Prelungit ”Draga mea” și ”Voinicelul”, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, însoțit de viceprimarul dr. Radu Roca și consilierul Anca Marinescu au făcut recepția lucrărilor de reabilitare și modernizare executate în ultima perioadă la cele două instituții de învățământ.

draga meaLa Grădinița ”Draga mea” au participat la recepția lucrărilor un număr mare de părinți și copii, aceștia din urmă au prezentat oaspeților un moment artistic reușit. Monica Rațiu, directorul instituției, a mulțumit pentru efortul financiar din partea Consiliului Local pentru dotarea terenurilor de joacă din curtea grădiniței. ”Suntem competenți să asigurăm copiilor noștri bucuria și posibilitatea de a învăța. Vă mulțumim că aveți încredere în noi”, a spus Monica Rațiu directorul instituției.

Au mai vorbit viceprimarul dr. Radu Roca, și președintele Comitetului de părinți, Antal Burzan, care a arătat toată disponibilitatea din partea părinților pentru buna funcționare a grădiniței și a solicitat Primăriei acordarea unui spațiu de joacă mai mare pentru copii.

draga mea2În încheiere primarul Dorel Coica a spus: ”Mă bucur că sunt aici și constat că ați realizat lucruri deosebite dar mai avem multe de făcut, de exemplu, la primăvară, venim în forță și punem la punct curtea care va fi reamenajată. Dorim ca și copiii noștri să aibă aceleași condiții ca și în țările europene mai bogate”.

draga mea3

draga mea4

draga mea5La grădinița ”Voinicelul” din cartierul Micro 16 au fost recepționate lucrări în valoare de peste 50.000 de lei, constând în schimbarea geamurilor la cele trei corpuri de clădire. ”Este cea mai mare grădiniță din municipiu construită în 1980, care găzduiește 400 de copii în 15 grupe care sunt instruiți de 29 de educatoare”, a declarat directorul instituției Mariana Toth. Conducerea grădiniței are o bună colaborare cu Asociația de părinți a cărui președinte este Adrian Zelea. Părinții au dotat grădinița cu numeroase obiecte de inventar necesare procesului educativ. ”Facem în așa fel încât copii să se simtă bine aici cu ajutorul părinților și primăriei. Am reușit anul acesta să zugrăvim toate încăperile, iar părinții ne-au ajutat la amenajarea curții”. Primarul Dorel Coica a spus că aici există un corp de educatoare care lucrează cu multă pasiune. Primăria va continua să asigure cele necesare desfășurării aici a unui proces educativ de calitate, în interesul copiilor.

voinicelul1

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 12, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.