Testări gratuite la SJU Satu Mare cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat

În fiecare an, în ziua de 14 noiembrie, în întreagă lume este marcată "Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat". Cu acest prilej, Spitalul Județean de Urgență în strânsă colaborare cu Consiliul Județean Satu Mare va organiza o acțiune de prevenire, depistare precoce, control și tratare a acestei maladii care afectează tot mai mulți oameni.

gethumb.details.phpAcțiunea va avea loc în cursul zilei de 14 noiembrie în Locația II a SJU Satu Mare (Spitalul Vechi), între orele 9-17. La această acțiune au acces gratuit toți cetățenii municipiului și județului Satu Mare.

Tuturor celor care se vor prezenta la analize li se va recolta sânge pentru determinarea glicemiei și se va măsura greutatea și înălțimea și circumferința abdominală. În cazul în care se vor depista persoane cu valori mari ale glicemiei, acestora li se vor efectua analize suplimentare.

Timpul de așteptare va fi scăzut, 10-15 minute de persoană, se va lucra simultan la mai multe mese, iar la finalul examinării ficărui pacient prezent  i se va înmâna o fișă în care vor fi consemnate toate datele, înâlțime, greutate, circumferință talie, glicemie.

Întreaga acțiune va fi sprijinită de Laboratorul de analize medicale PsihoTest și va fi supravegheată de personalul de specialitate din cadrul Centrului de Diabetologie Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 12, 2014. Filed under Sănătate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.