Proiect transfrontalier centru de competențe pentru formarea profesională a adulților, la Colegiul Tehnic ”Unio-Traian Vuia”

Activități de amploare au loc în aceste zile de 13-14 noiembrie, la Colegiul Tehnic ”UNIO-TRAIAN VUIA”din municipiul nostru, în cadrul unui Proiect transfrontalier. În 13 noiembrie a fost programată Ziua Informațională în care cei patru parteneri, respectiv Ungaria, Slovacia, Ucraina și România, care au prezentat realizările din primele zece luni de activitate.

DSCN3402La acest eveniment au participat directori și profesori, implicați în acest proiect, din cadrul Liceului Tehnologic Constantin Brâncuși, Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară Gerge Emil Palade, Colegiul Tehnic Eliza Zamfirescu, Colegiul Economis Gheoghe Dragoș, Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicații Ion I.C. Brătianu, (un adevărat Consorțiu școlar, poate o idee de viitor, nu numai pe acest domeniu), interesați de formarea profesională a adulților. Cu această ocazie s-a inaugurat, în beneficiul cetățenilor din Satu Mare, Centrul de Competențe pentru formare profesională adulți, sperăm un centru de colaborare cu AJOFM Satu Mare și poate fi identificat prin sigla aplicată pe clădirea Colegiului Tehnic Unio-Traian Vuia, de pe strada Mihai Eminescu nr. 1. Acest centru este dotat cu materiale achiziționate din proiectul HUSKROU/1101/041.

DSCN3371Cele patru componente ale proiectului sunt: cercetare meșteșuguri tradiționale rromi, elaborare programe pentru adulți, realizarea a două cursuri de formare profesională, formarea unei echipe de consilieri pentru formarea adulților.

În  Programul Proiectului figurează nume ca: Türr Istvan, Hatos Aniko, Velke Kapusany, Denisa Lakatoseva, Bücs Ecaterina, dr. Natalia Varadi și prof. dr. Vlaicu Popescu. Moderatori: Baranyai Tiberiu și Roman Lenuța.

În zilele de 13-14 noiembrie, se desfășoară un curs de formare pentru consilieri formare adulți, workshopul cercetătorilor meșteșugurilor tradiționale rromă și întâlnirea echipelor de proiect.

Din programul proiectului face parte, datorită schimbării denumirii Colegiului Tehnic ”Traian Vuia”,  și semnarea din nou a contractului de parteneriat. Prin aceasta,  a fost afirmată din nou dorința de implementare a activităților proiectului de către colectivul de cadre didactice de la această școală.  

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 14, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.