Teatrul de Păpuși ”Brighella” pregătește premiera piesei pentru copii ”Floare de cireș” (Cseresznyevirág)

Odată cu intrarea în reabilitare a clădirii Teatrului de Nord Satu Mare, activitatea instituției se desfășoară în sălile Casei de Cultură a Sindicatelor. Secția maghiară care funcționează sub numele de Trupa ”Harag György” include și Teatrul de Păpuși ”Brighella”. Membrii trupei și-au prezentat activitatea în cadrul unei conferințe de presă susținute în sala Amfiteatru a Casei de Cultură vineri, 14 noiembrie. Trupa ”Harag György” a prezentat modul în care teatrul s-a aranjat în noua locație și pregătirea membrilor săi pentru noua stagiune. Se află în repetiții o piesă pentru copii cu titlul "Floare de cireș” (Cseresznyevirág), al cărei autor este Kaszás Villö. Este o piesă scrisă după o poveste japoneză, cu decoruri și păpuși inspirate din cultura acestei țări.

IMG_0001„Floare am să fiu, frumos mirositoare, De albinuțe înconjurată…”. Astfel dansează și cântă Hanako, fata născută din florile de cireș. Povestea ne răpește pe o insulă îndepărtată, unde Soarele răsare din mare și, unde printre frunzele pădurii de bambus apar licăririle razelor Lunii argintii. Într-o zi însă, duhul rău, Demonul cu Chip de Maimuță, se instalează în dumbravă și amenință cu secarea tuturor râurilor dacă nu i se îndeplinește dorința. Stângaci vânători de demoni și bravi luptători încearcă să-l oprească, dar degeaba. Oare cine va reuși să-l îmblânzească pe acest înfricoșător demon? Un spectacol de păpuși interpretat cu păpuși bunraku sculptate din lemn acompaniat cu muzică orientală, recomandat tuturor spectatorilor cu vârsta pesta cinci ani. „Se așează ea pe creangă de iasomie, cântă încet, mierlele cântă, apoi zboară mai departe…”,  declară despre spectacol regizorul Rumi László.

Laureat al premiului Blattner, regizor, actor, scenarist și grafician, Rumi László își începe activitatea în cadrul Teatrului de Păpuși Ciróka din Kecskemét, colaborând de-a lungul anilor cu renumite teatre de păpuși din Europa, obținând numeroase premii și distincții, precum Bielsko-Biala, Grand-Prix, Blattner Géza. Din distribuţia spectacolului ”Floare de cireș” fac parte Tóth-Páll Miklós, Nagy Anikó, Bandura Tibor, Bandura Emese, Nagy Tamás care mânuiesc frumoasele păpuși bunraku realizate de Szász Zsolt și Bodor Judit în decorul proiectat de însuși regizorul Rumi László pe muzica compusă de Szokolay Dongó Balázs.

Piesa va fi jucată în premieră luni, 17 noiembrie, de la ora 10.00 în sala Amfiteatru. Luni, 24 noiembrie, vor avea loc două spectacole, la ora 10.00 respectiv la ora 11.30. Toți cei interesați pot achiziționa bilete de intrare la casieria teatrului de luni până vineri între orele 10.00 și 17.00 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

IMG_0006

IMG_0002

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 15, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.