Condiții de angajare a tinerilor, persoanelor peste 45 de ani, șomerilor și persoanelor cu handicap

angajareAgenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare aduce la cunoștința agenților economici că pot încheia noi convenții, în vederea încadrării în muncă atât a tinerilor, cât și a persoanelor peste 45 de ani sau șomeri unici sustinatori ai familiilor monoparentale, persoane cu handicap și persoane care mai au 5 ani până la împlinirea vârstei de pensionare.

Agenții economici care doresc să beneficieze de aceste subvenții trebuie să se adreseze AJOFM Satu Mare pentru a încheia o convenție conform anexei nr 15 din Hotărârea 174/2002 actualizată, în termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor, absolvenților încadrați conform art.80.

încadrarea în muncă se face pe perioadă nedeterminată numai pe posturile vacante.

De asemenea agenții economici care încadrează cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată șomeri peste 45 de ani și alte categorii prevăzute de lege, trebuie să încheie cu AJOFM Satu Mare o convenție potrivit modelului prevăzut în normele de aplicare a Legii nr. 76/2002i în termen de 12 luni de la data angajării persoanei. Termenul de 12 luni este termen de decădere din dreptul de a beneficia de măsuri de stimulare prevăzute la art.85 din lege.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 17, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.