Societatea Carpatină Ardeleană Satu Mare organizează plantarea de toamnă în Ariile Protejate „Râul Tur”

Societatea Carpatină Ardeleană Satu Mare sâmbătă, 22 noiembrie, organizează o acțiune de plantare în Ariile Protejate „Râul Tur”. Partenerii evenimentului sunt Asociația Crescătorilor de Taurine din Turulung și Primăria Turulung. Plantarea fâșiei de arbori și tufăriș va avea loc în apropierea localității Turulung, pe pășunea Sebesvész.

IMG_4248 másolataAcțiunea este deschisă tuturor, organizatorii așteaptă cu drag fiecare mână de ajutor. Locul de întâlnire este în parcarea din fața Primăriei Turulung, sâmbătă, în data de 22 noiembrie la ora 9.30.

Plantarea fâșiei de arbori și tufăriș se realizează în cadrul proiectului „Conservarea valorilor naturale și peisagistice ale pajiștilor din Ariile Protejate Râul Tur”. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați pagina www.eeagrants.org.

În cadrul acțiunii vor fi plantați puieți de păr pădureț, plop alb și păducel. Conform planurilor din puieți se va amenaja o fâșie, alee de arbori și tufăriș, de 1,2 km lungime pe marginea pășunii.

Arborii solitari, lagunele de arbori și tufărișurile, fâșiile de tufăriș sunt accesorii importanțe și de folos ale pășunilor. Aceste plante asigură condiții de viață adecvate pentru mai multe specii protejate, respectiv posibilitate de cuibărire și ascunziș. Existența arborilor și tufărișurilor contribuie la calitatea pășunilor, pentru că ajută păstrarea umidității, iar în zilele călduroase de vară oferă un loc de relaxare și de răcorire pentru trecători, turiști.

După plantare, organizatorii vor servi voluntarilor un gulaș, ca recompensă pentru munca prestată.
 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 19, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.