„Alege să fii sănătos! Alege să nu fumezi!” – sloganul de anul acesta al Zilei Naţionale fără Tutun

Ziua Naţională fără Tutun, marcată în fiecare an în a treia zi de joi a lunii noiembrie, anul acesta are următorul slogan: „Alege să fii sănătos! Alege să nu fumezi!”.

ziua fara tutunPotrivit Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, campania antifumat oferă cadrul informării şi sensibilizării populaţiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, precum şi a populaţiei nefumătoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de ţigară, aşa numitul „fumat pasiv”.

Nefumătorii sunt încurajaţi să-şi solicite dreptul la un aer fără fum de ţigară, prin respectarea prevederilor legale în vigoare – cât şi apelând la raţionamentul şi bunul simţ al fumătorilor, deoarece nu este corect ca fumătorii, prin obiceiul lor vicios să îmbolnăvească şi alte persoane.

Campania are ca obiective informarea şi conştientizarea populaţiei asupra riscurilor asociate consumului de tutun; creşterea numărului de persoane care nu încep să fumeze şi a celor care se lasă de fumat; protecţia faţă de  expunerea la fumul de tutun.

Cea mai uşoară cale spre o viaţă sănătoasă fără tutun este cea prin care nu vă apucaţi de fumat. Totuşi, sănătatea nu e o cauză pierdută nici pentru fumători, de aceea vă invităm să vă eliberaţi de fumat. Aveţi încredere în sine că veţi reuşi. Vă dorim succes!

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 19 noiembrie 2014. Filed under Sănătate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.