Proiect partenerial Poliție-Colegiul Tehnic ”Unio-Traian Vuia”, pe tema agresivității în rândul liceenilor

Joi, 20 noiembrie 2014, la Colegiul Tehnic ”Unio-Traian Vuia” a avut loc prima întâlnire din cadrul proiectului partenerial ”Agresivitatea-forță sau slăbiciune?” iniţiat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare în parteneriat cu instituţia de învăţământ. Proiectul vizează organizarea a 4 întâlniri cu elevii Colegiului susţinute de poliţişti, urmărind cunoaşterea şi înţelegerea agresivităţii umane normale şi patologice, a formelor de manifestare a acesteia, a cauzelor ce conduc la un nivel crescut de agresivitate, dar şi a unor modalităţi de control al conduitelor agresive.

DSC00674Prima întâlnire din cadrul proiectului a fost susţinută de inspector de poliţie Hrihorişan Felicia, ofiţer sociolog în Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. Peste 50 de participanţi, elevi şi cadre didactice au participat la această activitate, împreună cu directorul unităţii de învăţământ, prof. Vlaicu Popescu. A fost prezentat proiectul, scopul şi obiectivele acestuia, fiind realizată şi o definire a agresivităţii, a a raportului dintre agresivitate şi violenţă şi o descriere a formelor de manifestare a acestora.

Astfel, elevii au aflat că agresivitatea este intrinsecă fiinţei umane, necesară supravieţuirii oricărei specii, normală în anumite situaţii şi în anumite forme de manifestare. Violenţa a fost definită ca o manifestare exterioară, îndreptată împotriva altora, asociată sau nu cu impulsurile agresive. Violenţa îmbracă adeseori forma unor infracţiuni, de la violenţe psihice (hărţuire, şantaj) la violenţe verbale (ameninţare) sau fizice (omor, vătămări corporale).

Întâlnirea a fost interesantă prin interactivitatea ei, elevii fiind dispuşi să-şi recunoască propriile tendinţe agresive, manifestate în exterior sau acumulate sub forma unor tensiuni interne, uneori gata să explodeze la provocări fizice sau verbale, dovedindu-se totodată şi buni observatori ai conduitelor agresive a celor din jur.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 21, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.