Beneficiarii Asociației Stea au primit zeci de kilograme de fructe și legume de la elevii școlilor Ion Creangă și Doba

Elevii voluntari SNAC de la școala Ion Creangă din Satu Mare și școala gimnazială din Doba, au donat beneficiarilor de la Stea zeci de kilograme de fructe și legume pe care le-au adunat în cadrul campaniei naționale “Săptămâna fructelor și legumelor donate”. Donațiile vor fi împărtițe beneficiarilor care frecventează centrul de zi al asociației Stea și care participă la activitățile zilnice.

IMG_6495”Campania a sensibilizat elevii și chiar părinții acestora, ei răspunzând la solicitarea voluntarilor SNAC. Elevii au fost fericiți că au reușit să aducă zâmbete pe fețele celor mai puțin norocoși. Au văzut bucuria în ochii acestor oameni și au declarat că vor continua și cu alte campanii de donare”, a declarat Raluca Șimoni, profesor-consilier la școala Ion Creangă.

O altă donație de fructe și legume a venit din partea elevilor de la școala din Doba. „Elevii școlii gimnaziale Doba au fost foarte receptivi și dornici să aducă din bunătățile pregătite de mamele lor pentru iarnă. Elevii s-au declarat încântați de faptul că legumele și fructele au ajuns la cine trebuia”, a precizat Loredana Micu, profesor coordonator SNAC la școala din Doba.

Această campanie s-a desfașurat în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi implică voluntarii şi coordonatori din judeţ. Scopul acestei campanii este de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află familiile, implicit copiii, afectaţi de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi, într-o societate unică şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

DSCN4648

elevi Ion CreangaDespre Asociaţia Stea

Asociaţia STEA este o organizavie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a carei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecarui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociatia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 24, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.