1.000 de puieți au fot plantați în Ariile Protejate „Râul Tur”

Sâmbătă, 22 noiembrie Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare a plantat 1.000 de puieți în Ariile Protejate „Râul Tur”, mai exact în apropierea localității Turulung, pe pășunea Sebesvész. Acțiunea a fost organizată de Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare în parteneriat cu Asociația Crescătorilor de Taurine din Turulung, cu Primăria Turulung și cu Școala Generală din Turulung.

IMG_7749Plantarea s-a realizat în cadrul proiectului „Conservarea valorilor naturale și peisagistice ale pajiștilor din Ariile Protejate Râul Tur”. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați pagina www.eeagrants.org.

Pe parcursul plantării 200 puieți de păr pădureț, 200 puieți de plop alb și 600 puieți de păducel au fost plantați. În totalitate a fost amenajată o perdea forestieră de 1.360 m lungime marginea pășunii.

IMG_7904Voluntarii, în număr de 79 în timp de 3 ore au reușit să planteze puieții. Munca lor a fost recompensată de către organizatori cu un gulaș gustos.

Fâșia de arbori și tufăriș în viitorul apropiat va contribui la conservarea mai multor specii protejate, oferind loc de cuibărire și de adăpost. Respectiv va avea efecte benefice pentru calitatea pășunii, prin temperarea vânturilor și păstrarea umezelii solului în perioade secetoase.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 24, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.