8 licee și 27 școli gimnaziale, înscrise în programul ”Viață pentru mediu, viață pentru om”

Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare și Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare în parteneriat cu CCR Logistic România, SC Alpin Recycling, au lansat pentru anul școlar 2014/2015, două programe de educație ecologică: ”Ne jucăm și reciclăm” și ”Viață pentru mediu, viață pentru om”.

copil recicleazaNumărul mare de instituții de învățământ, fie preșcolare căt și gimnaziale și liceale înscrise în urma lansării în cele două programe, denotă interesul mărit al instituțiilor de a implementa programe de educație ecologică. Astfel, programul de educație ecologică pentru preșcolari ”Ne jucăm și reciclăm” a atras un număr de 35 de grădinițe din județul Satu Mare cu o implicare mai mare decât anul trecut.

Prima acțiune din cadrul acestui program va avea loc în data de 17.12.2014 la tabăra ecologică de la Tarna Mare. La acțiune vor participa 45 de preșcolari de la primele trei grădinițe care au colectat cea mai mare cantitate de baterii portabile în perioada 1 noiembrie – 10 decembrie 2014. Toți preșcolarii, vor participa la un concurs de confecționare de ornamente de Crăciun iar cele mai reușite vor fi premiate de partenerii Programului. La finalul acțiunii, toți cei prezenți vor împodobi primul brad de Crăciun de la tabăra ecologică de la Tarna Mare.

În urma lansării ultimei ediții – ediția aniversară a Programului de educație ecologică ”Viață pentru mediu, viață pentru om”, s-au înscris 35 instituții de învățământ din care 8 licee și 27 școli gimnaziale.

Prima acțiune se va desfășura în data de 17.12.2014, începând cu ora 9.00 la Muzeul Județean Satu Mare. Scopul acțiunii este identificare mascotei Programului precum și realizarea unui bilanț privind impactul programului asupra elevilor și a comunității, Toate mascotele realizate de instituțiile de învățământ vor fi obiectul unei expoziții la Muzeul Județean Satu Mare care vor putea fi văzute de toți doritorii în perioada 17 – 21.12.2014. În urma evaluării mascotelor, toți participanții vor primii diplome de participare iar instituțiile de învățământ care au realizat primele patru cele mai reușite mascote vor primi și echipamente sportive. 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 24, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.