Pictorul Aurel Donca a deschis prima sa expoziție personală în municipiul Satu Mare

În data de 24 noiembrie, începând cu ora 14.00 a avut loc vernisajul expoziției personale a pictorului Aurel Donca, la Galeria de Artă din incinta Casei Corpului Didactic Satu Mare. Au participat Directorul Direcției de Cultură și Patrimoniu Național dr. George Vuturescu, dr. Alexandru Zotta, inspectorul general școlar Claudiu Mondici, directorul CCD Satu Mare dr. Ioan Viman, poetul Ioan Nistor, inspectori școlari și numeroși directori de școli.

DSC_0034Pictorul, profesorul Aurel Donca a activat ca și profesor de desen în mai multe localități din județul Satu Mare și Maramureș, ultima dată la Carei, la Liceul Pedagogic Carei și Clubul elevilor Carei, ultimul său loc de muncă fiind Școala Generală Nr. 1 Carei. A fost dascălul a 43 de generații de elevi. A avut patru expoziții personale și numeroase expoziții colective. Aceasta este prima sa expoziție personală în municipiul Satu Mare.

Expoziția cuprinde 33 de lucrări executate prin tehnici diferite, acuarelă, pastel și ulei. Are o tematică variată: peisaje, compoziții, natură moartă, portrete, teme istorice, flori. ”Toate acestea dau o senzație de liniște și pace de care avem nevoie”, a subliniat dr. Alexandru Zotta. Dr. George Vulturescu a spus: ,,Aici este a doua mare galerie de artă, unde Casa Corpului Didactic organizează expoziții deschise către toate artele frumoase. Careiul se impune și de astă dată cu artele plastice, este important ca Negreștiul, Tășnadul și Careiul să se întâlnească la Satu Mare. În această expoziție peisajele, toate exponatele, au o tentă personală și scot în evidență talentul pictorului”.

DSC_0041

DSC_0045În încheire Aurel Donca, alături de care s-a aflat soția sa Aurelia Donca, a mulțumit participanților și a spus cu modestie că ,,Toată viața îmi pare rău că nu am făcut mai mult. Mi-a plăcut în special meseria de dascăl, mulți elevi ai mei mi-au urmat calea. Sper să mai lucrez încă mult”.                                                                        

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 24, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Pictorul Aurel Donca a deschis prima sa expoziție personală în municipiul Satu Mare

  1. In articol sunt doua greseli pe care vreau sa le corectez:

    este prima expozitie personala in municipiul Satu Mare

    ultimul loc de munca a fost Scoala Generala Nr.1 Care

    Aurel Donca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.