Senatorul UDMR Pataki Csaba: ”Avem pretenția să fim consultați când se discută despre comunitatea maghiară”

La conferința de presă susținută în data de 26 noiembrie 2014 la sediul Organizației UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba, președintele Organizației Județene a UDMR Satu Mare și deputatul Kereskényi Gábor, președinte al Organizației Municipale a UDMR Satu Mare, au fost prezentate problemele actuale ale organizației.

rmdszPataki Csaba a mulțumit alegătorilor de etnie maghiară pentru că duminica trecută au fost la vot în număr mare și și-au exercitat acest drept în mod democratic, după cum le-a dictat conștiința. A informat că în 27 noiembrie va avea loc o întâlnire la nivel național, unde se vor trage concluziile după opt luni de guvernare, și în funcție de interesele formațiunii va fi decisă calea pe care o vor urma. ”Avem pretenția să fim consultați când se discută despre comunitatea maghiară. Cred că stilul de comunicare cu alegătorii și partenerii ar trebui schimbat. Nu am reacționat la toate atacurile și nu vrem să se ajungă la situația din 2012, vom rămâne parteneri dar nu dorim să fim alături de Corneliu Vadim Tudor. Nu vrem să generăm conflicte între noi și alegători. Am o propunere pentru partenerii noștri, ca negocierile pentru orice fel de avantaje să se facă în fața presei, pentru o mai mare transparență. Noi știm bine ce vrem și nu am fost de acord cu ordonanța privind migrația aleșilor”, a precizat senatorul UDMR.

Deputatul Kereskényi Gábor a informat că organizațiile UDMR din Satu Mare, Bihor și Sălaj s-au întâlnit la Tășnad pentru o analiză și pentru a stabili propuneri comune la ședința Biroului Național. ”Am fost la guvernare dar nu și la putere și avem doar un post de subprefect. Alegătorii au așteptări mari de la președintele ales. La Satu Mare avem o relație foarte bună cu Forumul Democrat German, colaborare pe care dorim să o continuăm. Funcțiile nu sunt o prioritate pentru noi, ci proiectele pentru comunitate au prioritate. Încă nu am decis ce vom face pe viitor. Suntem într-o opoziție constructivă. Sunt funcții naționale care ar trebui să revină UDMR-ului”, a fost de părere Kereskényi Gábor.

Acesta a mai spus că așteaptă să vadă dacă în bugetul 2015 va figura centura de ocolire în Satu Mare, în condițiile în care nici licitația nu este terminată, până atunci totul este doar o promisiune. De asemenea, este nevoie de schimbarea programului curselor Tarom, program care îngreunează deplasarea la București a sute de persoane din Satu Mare. Pe această problemă, deputatul Kereskányi Gábor.a avut o interpelare la ministrul Ioan Rus.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 26, 2014. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.