Biblioteca Municipală Carei a aniversat 96 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918

Biblioteca Municipală Carei a aniversat 96 ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918 printr-o nouă lecţie de istorie altfel. La această inedită lecţie de istorie au participat elevii clasei a IX-a B de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”, însoţiţi de doamna profesoară Rodica Blideran, alături de invitatul special, prof. Ioan Ciarnău.

IMG_1678Evenimentul a debutat cu un cuvânt de bun venit adresat participanţilor de bibliotecara Daniela Vidican. În continuare prof. Ioan Ciarnău a demonstrat că istoria poate o frumoasă poveste, nu doar o înşiruire seacă de date şi informaţii. Captaţi de povestire, elevii au uitat să pună întrebări, iar dezamăgirea se citea pe feţele lor când inedita lecţie de istorie a luat sfârşit.
 
Pe tot parcursul evenimentului semnificaţia zilei de 1 Decembrie a fost dezbătută prin evenimentele istorice ce au precedat-o în timp. O incursiune în istoria României de la unirea triburilor dacice sub regele Burebista, până la momentul Marii Uniri a adus în faţa elevilor un tablou schiţat al înfăptuirilor măreţe ale românilor şi strămoşilor lor: „-Voi ştiţi câţi eroi are ţara noastră? Nici eu nu ştiu, dar dacă ar creşte un brad la căpătâiul fiecărui erou ce şi-a dat viaţa pentru ţara sa, e sigur că am avea o ţară ca o pădure de brazi. ”, a spus prof. Ioan Ciarnău.
 
Cu regretul că s-a sfârşit prea devreme, elevii au promis că se vor reîntâlni cu prof. Ioan Ciarnău la o nouă lecţie de istorie altfel anul viitor de 24 ianuarie când sărbătorim Unirea Principatelor Române.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 28, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.