Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare împlinește 16 ani de la înființare

Pe 10 decembrie 2014 se împlinesc 16 ani de la prima întâlnire a Consiliului de Administrație al ANOFM, zi în care, în 1998, s-a înființat Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, dar și Agențiile teritoriale județene. Printre acestea desigur se numără și AJOFM Satu Mare care, de la  începutul existenței sale, s-a ocupat intens de asigurarea egalității de șanse, de prevenirea creșterii șomajului, de sprijin și de asigurare a liberei circulații a persoanelor care au dorit să lucreze în străinătate, de combatere a discriminării în muncă și, cel mai important, de stimulare a ocupării locurilor de muncă.

AJOFM-Satu-Mare-7În toți acești ani, ANOFM a parcurs diferite etape de transformare și dezvoltare, în demersul său de a se adapta cerințelor și exigențelor reale ale societății în slujba căreia își desfășoară activitatea, de a se prelua bune practici, modele de succes ale instituțiilor similare din statele membre cu vechime în Uniunea Europeană.

Tranziția de la o instituție care se ocupa cu plata ajutoarelor de șomaj către o instituție orientată către cetățeanul aflat în căutarea unui loc de muncă, preocupat și determinat să aibă o viață profesională activă, s-a făcut treptat și a reflectat, de fapt, realitățile societății românești.

Aceste obiective nu s-au realizat ușor. Pentru ducerea lor la îndeplinire, AJOFM Satu Mare a creat programe de ocupare a forței de muncă, a implementat politici pentru a sprijini aceste programe și a furnizat servicii de prevenire a șomajului.

În colaborare cu alte instituții cum ar fi CRFPA Cluj, Mureș sau furnizori privați de formare profesională, Agenția Județeană a organizat servicii de formare, orientare și consiliere profesională. Astăzi, cu experiența celor 16 ani de activitate, putem afirma că suntem mândri de ce am realizat și încrezători în ceea ce vom realiza.

Întotdeauna, dăruirea și profesionalismul sunt condițiile esențiale pentru realizarea unui proiect important, așa cum este pentru fiecare dintre noi, Serviciul Public de Ocupare din România.

Directorul executiv al Agenției Județene Satu Mare, Simona Derșidan, mulțumește tuturor partenerilor și colaboratorilor, inclusiv mass-mediei, pentru sprijinul acordat acțiunilor desfășurate de instituția pe care o coordonează.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 9, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.