Biblioteca Județeană Satu Mare demarează proiectul „Eu iubesc biblioteca”

Biblioteca Județeană Satu Mare este beneficiara unui grant de 1.000 de cărți oferite de Fundația "Mereu Aproape", grație proiectului declarat câștigător "Eu iubesc biblioteca". Cărțile vor fi oferite ca premii participanților la activitățile proiectului.

Logo_Eu iubesc bibliotrecaUna dintre activitățile cuprinse în calendarul proiectului este concursul tematic de creație literară, "Eu iubesc biblioteca", la care sunt invitați să participe elevi din clasele IV-XII din întreg județul.

”Prin această activitate, ne propunem să promovăm lectura, biblioteca și serviciile pe care le oferim utilizatorilor noștri, pornind de la ideea că în spațiul bibliotecii se pot întâmpla evenimente interesante și memorabile, oferind un mediu potrivit pentru a învăța lucruri noi”, a declarat Lacrima Istrăuan, directorul Bibliotecii Județene Satu Mare.

Concursul de creație literară se va desfășura în perioada 15 decembrie 2014 – 23 aprilie 2015, conform următorului grafic:

-înscrierea lucrărilor: 15 decembrie 2014 – 5 aprilie 2015;

-jurizarea lucrărilor: 6 – 20 aprilie 2015 și

-premierea lucrărilor: 23 aprilie, cu ocazia Zilei Naționale a Bibliotecarului.

Elevii care doresc să participe la inițiativa noastră sunt invitați să scrie o compunere, o piesă de teatru, o poveste, un poem sau un eseu cu tema "Eu iubesc biblioteca", pornind de la o experiență personală trăită în bibliotecă sau despre "Cea mai frumoasă carte din lume" pe care ei au citit-o sau au împrumutat-o de la bibliotecă., a declarat Raluca Istrate, bibliotecar-formator, inițiatoarea proiectului.

Creațiile literare vor fi concepute cu respectarea normelor stilului beletristic și se vor încadra între 2 – 4 pagini. Textele se vor redacta în limba română, în format Word, cu diacritice, cu caractere Times New Roman, mărimea 12, iar spațiul dintre rânduri va fi de 1,5. Elevilor din clasa a IV-a și din ciclul gimnazial le sunt acceptate și lucrările scrise de mână, într-o grafie cât mai lizibilă.

Creațiile literare se vor preda personal la toate punctele de servicii ale Bibliotecii Județene Satu Mare, inclusiv la filialele de cartier sau la sediile bibliotecilor municipale, orășenești și comunale în cazul participanților din județ.

Cei interesați pot afla mai multe detalii la sediul bibliotecii, pe site-ul www.bibliotecasatumare.ro și pe pagina www.facebook.com/Biblioteca Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 13 decembrie 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.