Investiții masive în orașul Tășnad, pentru anul 2015

De la dobândirea statutului de oraș în anul 1968, orașul Tășnad a cunoscut o dezvoltare continuă. De mare importanță a fost pentru oraș, adoptarea Hotârării Guvernului din anul 2000 prin care orașul Tășnad a primit atestatul de stațiune turistică de interes local. Ca urmare a luat ființă o stațiune turistică, care reprezintă o atracție din ce în ce mai mare pentru  turiștii atât din țară cât și din străinătate.

IMG_0001În zilele noastre în orașul Tășnad se demarează importante investiții care sunt programate de Primăria orașului și sunt finanțate de Guvernul României. Amintim aici ample lucrări de construcție și reabilitare a rețelei de apă și canalizare. Se are în vedere construcția a 17 km de rețele de canalizare, reabilitarea rețelelor de canalizare pe aproximativ 3 km. Aici sunt incluse și construirea a 6 stații de pompare a apelor uzate, construirea a 2 km de conducte sub presiune, aferentă stațiilor de pompare a apelor uzate și totodată, extinderea rețelei de apă potabilă pe aproximativ 6,6 km, reabilitarea a 6,7 km de rețele pentru apă potabilă. Valoarea acestor investiții este de 11 milioane euro, din care cofinanțarea orașului Tășnad este de 2%. Termenul de finalizare a acestor lucrări este de 30 octombrie 2015. Până la 15 aprilie 2015 se are în vedere finalizarea construirii stației de epurare nouă, în valoare de 3,5 milioane euro.

În cursul anului 2015, vor fi demarate lucrările pentru modernizarea drumului județean 191 Marghita-Tășnad, care va avea legătură cu autostrada Transilvania. Din lungimea totală de 27,264 km se va moderniza 2,215 km de drum în intravilanul orașului Tășnad și 6,84 km din Tășnad până la limita județului. Valoarea acestor lucrări se ridică la 18 milioane euro. Tășnadul va participa cu o cofinanțare de 138.277,66 lei.

Se are în vedere și reabilitarea drumului de acces la zona de agrement, pe o lungime de 3,77 km, în care intră și modernizarea străzilor: Avram Iancu, Crasnei, Margaretelor și Ștefan cel Mare. Se va construi și un drum vicinal care să facă legătura cu D.J. 191 Marghita-Tășnad. În proiect sunt cuprinse și construirea a 77 de podețe dalate, un pod peste Valea Cehalului și 1 km de pistă pentru bicicliști. Această investiție se ridică la valoarea de 2 milioane euro, cofinanțarea orașului Tășnad reprezentând aproximativ 140.000 euro.

Ministerul Dezvoltării Regionale prin Programul Național de Dezvoltare Locală, finanțează cu circa 3.628.807,16 lei edificarea noului sediu al Primăriei orașului Tășnad care are o cofinanțare de 300.000 lei bani necesari pentru racordarea sediului la utilități și achiziționarea de mobilier.

În Cartierul Zorilor, va fi construit o grădiniță pentru două grupe de copii, printr-un program al MEN cu finanțare asigurată de Banca Mondială. Termenul de finalizare a acestei investiții fiind luna septembrie 2015.

Se acordă o mare atenție reabilitării stației de tratare și  pompare a apei potabile din oraș, lucrare ce trebuie finalizată până la mijlocul lunii iunie 2015.

Ca oraș turistic, Tășnadul va avea un Centru Național de Informare și Promovare Turistică. Valoarea investiției fiind de 628.913,76 lei. Acest centru are drept termen de dare în folosință ziua de 31 decembrie 2015. Se ca consolida și dezvolta și Baza de Tratament a Stațiunii turistice, lucrare pentru care sunt alocate  9.580.746 lei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 13, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.