Organizarea primelor acțiuni din cadrul programelor de educație ecaologică: ”Viață pentru mediu, viață pentru om” și ”Ne jucăm și reciclăm”

Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare și Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare în parteneriat cu Clubul LIONS Satu Mare, CCR Logistic România, SC Alpin Recycling, au lansat pentru anul școlar 2014/2015, două programe de educație ecologică: ”Ne jucăm și reciclăm” și ”Viață pentru mediu, viață pentru om”.

Colectam-reciclam-si-ne-jucam-6Numărul mare de instituții de învățământ, fie preșcolare cât și gimnaziale și liceale înscrise în urma lansării în cele două programe, denotă interesul mărit al instituțiilor de a implementa programe de educație ecologică. Astfel, în urma lansării ultimei ediții – ediția aniversară a Programului de educație ecologică ”Viață pentru mediu, viață pentru om”, s-au înscris 35 instituții de învățământ din care 8 licee și 27 gimnazii.

Prima acțiune se va desfășura în data de 17.12.2014, începând cu ora 9.00 la Muzeul Județean Satu Mare. Scopul acțiunii este identificarea mascotei Programului precum și realizarea unui bilanț privind impactul programului asupra elevilor și a comunității, Toate mascotele realizate de instituțiile de învățământ vor fi obiectul unei expoziții la Muzeul Județean Satu Mare care va putea fi văzută de toți doritorii în perioada 17 – 21.12.2014. În urma evaluării mascotelor, toți participanții vor primii diplome de participare iar instituțiile de învățământ care au realizat primele patru cele mai reușite mascote vor primii și echipamente sportive.

Programul de educație ecologică pentru preșcolari ”Ne jucăm și reciclăm” a atras un nr. de 35 de grădinițe din județul Satu Mare cu o implicare mai mare decât anul trecut.

Prima acțiune din cadrul acestui program va avea loc în data de 17.12.2014 la tabăra ecologică de la Tarna Mare, începând cu ora 10.00. La acțiune vor participa 45 de preșcolari de la primele trei gădinițe care au colectat cea mai mare cantitate de baterii portabile în perioada 1 noiembrie – 10 decembrie: Grădinița nr. 11 (28 de kg colectate), Grădinița nr. 6 (27 kg colectate) și Grădinița ”Dumbrava minunată” (15 kg colectate) Toți preșcolarii, vor participa la un concurs de confecționare de ornamente de Crăciun iar cele mai reușite vor fi premiate începând cu ora 12.00, de către partenerii Programului. La finalul acțiunii, toți cei prezenți vor împodobii primul brad de Crăciun de la tabăra ecologică de la Tarna Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 16, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.