Implantul protezei de revizie la articulația genunchiului, realizat în premieră la Satu Mare

Luni, 15 decembrie, la Spitalul Județean Satu Mare a fost efectuată o intervenție chirurgicală în premieră absolută pentru Spitalul Județean Satu Mare. Implantul protezei de revizie la nivelul articulației genunchiului fost realizată în cadrul secției de Ortopedie. Operația a fost efectuată de profesor doctor Dan Lucaciu, șeful Spitalului Clinic de Ortopedie Cluj Napoca, șeful catedrei de ortopedie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu" Cluj Napoca și e dr. Virgil Anița, medic șef al secției Ortopedie din cadrul SJU Satu Mare.

poza spitalIntervenția chururgicală a constat în înlocuirea protezei inițiale montate la articulația genunchiului. Aceasă proteză, care redă mobilitatea genunchiului la pacienții afectați de gonartroză, se deteriorează în timp, după 5-10 ani, sau mai mult, în funcție de toleranță, rezistență și factorul biologic al fiecărui pacient. Înlocuirea protezei inițiale este o operație de finețe. cu o durată destul de mare, circa 3-4 ore și pentru efectuarea ei sunt necesare 7 cutii de instrumentar. Datorită complexității ei, operația se face destul de rar, chiar și în clinicile de specialitate din centrele universitare.

Costurile unei asemenea intervenții se ridică la circa 15.000 lei și sunt suportate, pentru asigurați, din fondurile CAS județene.

Anual, la SJU Satu Mare, care este cuprins în programul național de protezare, se efectueaz[âă aproximativ 300 de operații de înlocuire a articulației șoldului, umărului, genunchiului.
Pacienta operată la Satu Mare este în vârstă de 65 de ani iar proteza inițială a fost implantată în urmă cu 5 ani.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 16, 2014. Filed under Sănătate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.