Cursuri universitare la Carei, finanţate din bugetul de stat al Ungariei

Marţi, 16 decembrie, de la ora 13.00, la sediul nou al Primăriei Municipiului Carei a avut loc o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, o şedinţă fulger care a durat 10 minute. Au fost prezenţi toţi consilierii, preşedinte de şedinţă fiind Alina Mocanu.

sedinta-gindele-careiPrimele trei proiecte propuse, Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului Local de Venituri şi Cheltuieli al  Municipiului  Carei  pe anul 2014, Proiect de hotărâre privind aprobarea  rectificarii Bugetului Local de Venituri şi Cheltuieli al  Municipiului Carei pe anul 2014 al Centrului Cultural al Municipiului Carei şi  Proiect de hotărâre privind aprobarea scutirii de la plata impozitelor şi taxelor locale datorate pe anul 2015, pentru imobilul situat în Carei, str.Horea nr.2, proprietatea Fundaţiei DOWN Carei au trecut fără să fie iniţiate discuţii.

Proiect de hotărâre privind asigurarea folosinţei gratuite a spaţiilor de studiu pentru funcţionarea unei filiale ale Universităţii din Nyiregyhaza, Institutul tehnologic şi de agronomie – în Carei a fost singurul  la care au avut loc dezbateri.

Prezent la întrunire, directorul Liceului Tehnologic “Simion Bărnuţiu” a afirmat că aceste cursuri universitare “vor fi  finanţate din bugetul de stat al Ungariei. Dacă sunt doritori vor fi cursuri cu plată, dar deocamdată nu vor fi cu plată. Ele vor fi în beneficiul tinerilor”.

In sprijinul afirmaţiilor directorului Gindele Emeric a venit si primarul Kovacs Eugen, care a afirmat că: ”Directorul este careian. Eu am fost la ei, au dotări care pentru mine mi s-au părut extraordinare. Careiul e o zonă preponderant agricolă… Sunt mulţi care fac facultăţi de tot felul şi obţin diplome fără valoare…Trebuie să asigurăm o şansă celor care vor să facă teoria aici la Carei, iar practica la laboratoarele din Ungaria… Institutul din Nyregyhaza este singurul din Ungaria unde sunt  instruiţi piloţii pentru 5 milioane de forinţi pe an. O colaborare cu ei ar fi în benefică tinerilor din Carei.’’

Urmare a adresei remise de catre directorul institutului, Sikolya Laszlo,se solicită acordarea folosinţei gratuite a spaţiilor de studiu pentru funcţionarea unei filiale a Universităţii din Nyiregyhaza, Facultatea Tehnică şi de Agronomie – în Carei, la Liceul  Tehnologic „Simion Bărnuţiu”, constând în 3 săli de clasă, un laborator de informatică şi un laborator de chimie, în zilele de vineri şi sâmbătă pentru perioada 2015 – 2023.

Solicitarea Liceului Tehnologic “Simion Bărnuţiu” a fost aprobată de consilieri, urmând ca mai departe să fie obţinut şi un aviz de la Ministerul de resort.

buletindecarei.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 17, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.