În Piața 25 Octombrie a avut loc comemorarea eroilor sătmăreni ai Revoluției din decembrie 1989

La 25 de ani de la victoria Revoluției din decembrie 1989, la placa comemorativă de la Palatul Administrativ, a avut loc luni, 22 decembrie comemorarea eroilor sătmăreni ai revoluției. La eveniment au participat familiile tinerilor căzuți în lupta pentru libertate, alături de oficialitățile sătmărene.

DSC_0065Ceremonia a început cu un serviciu religios oficiat de un sobor de preoți în frunte cu protopopul Ioan Socolan. Preotul militar Cristian Silaghi care a rostit o scurtă alocuțiune omagiind jertfa tinerilor căzuți în revoluție: Ioan Marinel Ciul, Grigore Zimbru, Raluca Sălăjan, Szabo Antal, Sofalvi György, Király Mihai și Gergely Csaba.

DSC_0051Au depus coroane de flori familiile eroilor și Liga luptătorilor din decembrie 1989, Parlamentul României, Prefectura Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Satu Mare, Unitățile din subordinea MApN, Filiala ”Dr. Vasile Lucaciu” a Asociației veteranilor și Filiala asociației Cultul eroilor ”Regina Maria”, Unitățile din subordinea MAI, SRI, Asociația ofițerilor în rezervă și retragere din toate  armele, PSD, PLR, USL, PNL, UDMR, Asociația de de pensionari ,”Unirea”, elevii și cadrele didactice ai Școlii generale din Doba.

DSC_0054Liga luptătorilor din decembrie 1989 împreună cu Consiliul Județean și prefectul dr. Eugeniu Avram au decernat diplome comemorative revoluționarilor sătmăreni, pentru curajul divedit în revoluție și lupta pentru libertate și democrație. Manifestarea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 23, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.