Acţiuni ale polițiștilor în zonele aglomerate, pentru prevenirea faptelor antisociale

În perioada premergătoare Crăciunului, poliţiştii vor acţiona în zona hipermaketurilor, pieţelor, gărilor, precum şi în alte locuri aglomerate pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

masina-politie-300x336Poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de investigare a criminalităţii economice, de la transporturi şi cei din cadrul formaţiunilor arme explozivi şi substanţe periculoase, acţionează în perioada 23-24 decembrie a.c. la nivel naţional, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente. Se acţionează în mod special în zona hipermarketurilor şi a marilor magazine, precum şi în alte zone aglomerate în această perioadă.

Activităţile vizează prevenirea furturilor de şi din autoturisme, din buzunare, asigurarea unui trafic fluent şi respectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, precum şi prevenirea comiterii de fapte cu violenţă.    

În judeţul Satu Mare, în data de 23 decembrie 2014 poliţiştii au aplicat 228 contravenţii în valoare de peste 22.000 lei, din care 178 pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi au fost reţinute 3 permise de conducere din  care 2 pentru consum de alcool şi 3 certificate de înmatriculare. De asemenea poliţiştii rutieri au acţionat pentru fluidizarea traficului rutier în principalele intersecţii din municipiu, dar şi în zonele intens circulate, cum ar fi zona pieţelor agroalimentare.

Au fost aplicate sancţiuni conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în valoare de 5880 lei.

În cursul zilei de ieri poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice au efectuat 3 percheziţii domiciliare pe raza localităţii Lazuri. În urma efecturării percheziţiilor au fost descoperite cantităţile de 6200 fire ţigarete de provenienţă Ucraina, 6045 grame tutun vrac şi 9 kilograme cafea de provenienţă Austria. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă .

Marţi, poliţiştii Seviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de nedepunere a armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termenul legal. Fapta a fost comisă de către un sătmărean Radu N. căruia valabilitatea permisului de port armă i-a expirat , iar în termenul legal de 10 zile bărbatul nu a depus arma la un armurier autorizat. Arma a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoana este cercetată în stare de libertate.

La data de 23 decembrie a.c. poliţiştii Serviciului Rutier au depistat în trafic, pe DN19, în localitatea Ciuperceni, un maramureşean, în vârstă de 40 de ani, care conducea un autovehicul  marca Daf. În urma testării cu aparatul etilotest acesta a indicat o concentraţie de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii rutieri tăşnădeni au identificat în trafic pe strada Înfrăţirii din Tăşnad pe Flaviu U., care conducea autoturismul marca  Volkswagen. Conducătorul auto a fost supus testării cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celor 2 conducători auto le-au fost reţinute permisele de conducere pe o perioadă de 90 de zile şi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenda de 810 lei, iar dacă amenda se achită în termen de 48 de ore se reduce la jumătate din cuantumul acesteia, respectiv 405 lei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 24, 2014. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.