Municipiul Carei a sărbătorit Revelionul în beznă din cauza unei pene masive de curent

După 25 de ani de la Revolutie sau ce o fi fost în decembrie 1989, municipiul Carei a sărbătorit Revelionul în beznă. Dacă cu o seară înainte careienii avuseseră parte de o pană de curent de o oră, iată că în seara în care multi dintre careieni aveau cumparate bilete la localuri din oras pentru a sarbatori intrarea in Noul An, au avut parte de o nouă pană de curent.

curentPotrivit buletindecarei.ro, în municipiul Carei, intrarea în Anul 2015 a fost una de neuitat, luminată doar de focurile artificiilor de la Monumentul Ostașului Român. La Spitalul Municipal Carei, au intrat în funcţiune generatoarele de curent. Pe adresa redacţiei am primit sesizări în ce priveşte incidentele din gospodăriile careienilor ca urmare a deselor întreruperi de curent  şi a variaţiilor de tensiune. Unii se plâng că li s-a stricat centrala de apartament, altora li s-au stricat televizoarele dar cert este că majoritatea careienilor am rămas fără încălzire şi fără posibilitatea de a urmări vreun program de Revelion la televizor.

SUCURSALA DE FURNIZARE A ENERGIEI ELECTRICE TRANSILVANIA NORD CLUJ-NAPOCA, prin agentia Satu Mare, a oferit careienilor un minunat cadou in preajma Anului Nou. Defecţiunea apărută, ce a cauzat pana de curent din noaptea de Anul Nou este urmare a neglijării constante a investiţiilor în reţeaua de curent electric care depăşeşte vârsta de 35 de ani iar consumul a crescut exponenţial în ultimii 15 ani. Important este că factura de curent se măreşte de la un an la altul.

(Buletindecarei.ro)

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a coordonat în noaptea de 31 decembrie 2014-1 ianuarie 2015 toate instituţiile abilitate să rezolve situaţia apărută în municipiul Carei, unde s-a produs o avarie la reţeaua de alimentare cu energie electrică care a afectat 29 de străzi (aproximativ 3.000 de consumatori). Echipele Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Satu Mare lucrează fără oprire, de aseară pentru remedierea defecţiunilor tehnice apărute. Potrivit informaţiilor transmise de către reprezentanţii Electrica Satu Mare, în data de 30.12.2014 la orele 20.10 s-a produs o avarie în municipiul Carei la linia electrică subterană de 6 kv care alimentează  zona Piaţa 1 Mai, consumatorii de energie electrică rămânând nealimentaţi  până la orele 20.54, când toţi consumatorii afectaţi au fost realimentaţi. În data de 31.12.2014 în municipiul Carei s-a produs o a doua avarie la orele 16.57 în linia electrică subterană de 6 kv care alimentează aproape jumătate din municipiul Carei, iar la orele 17.45 s-a reuşit realimentarea tuturor consumatorilor pe căi de rezervă.  La orele 20.12 s-a produs a treia avarie în linia electrică subterană de 6 kv ce alimenta aceeaşi zonă, rămânand consumatorii nealimentaţi. În zona avariată se lucrează cu trei echipe pentru lichidarea avariei. În data de 01.01.2015 orele 14,00 sunt încă nealimentaţi o mare parte din consumatorii municipiului Carei din cauza faptului că au fost identificate defecte multiple la linia electrică ce alimentează zona. La solicitarea directorului Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Satu Mare, ing. Mircea Tămaş, la Carei a ajuns în această dimineaţă şi o echipă de defectoscopie din judeţul Maramureş, care ajută echipele locale Electrica, lucrând în paralel pentru rezolvarea avariilor. Activitatea Spitalului Municipal din Carei nu a fost afectată datorită faptului că a fost pus în funcţiune de îndată un grup electrogen.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a ţinut legătura în permanenţă, telefonic cu primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen pentru găsirea soluţiilor optime pentru rezolvarea  problemelor din punct de vedere administrativ, respectiv cu directorul Electrica Satu Mare, ing. Mircea Tămaş pe linie tehnică pentru identificarea modalităţii de soluţionare a avariilor. De altfel, atât subprefectul Altfatter Tamas cât şi directorul Electrica Satu Mare, ing. Mircea Tămaş s-au deplasat la Carei pentru a gestiona situaţia la faţa locului. Potrivit estimărilor tehnice, o parte dintre consumatorii afectaţi vor avea curent până la ora 15.00, iar o altă parte până la ora 17.00.

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram îi asigură pe cetăţenii din municipiul Carei că instituţiilor implicate depun toate eforturile pentru a remedia în totalitate defecţiunile identificate. 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 1, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.