Sume de peste 17 milioane lei, prevăzute pentru reabilitarea în 2015 a rețelei electrice din județ

În data de 5 ianuarie 2015, luni, în sala mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare s-a desfășurat ședința Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență. Ședința a fost condusă de prefectul județului Satu Mare dr. Eugeniu Avram. Au mai participat subprefectul județului, Satu Mare, Altfatter Tamás, membrii comandamentului și conducători de instituții județene.

IMG_0016Ședința a avut urmăroarea ordine de zi: actualizarea coamndamentului pentru situații de urgență, dispoziții comune, măsuri pentru alimentarea cu energie electrică pe perioada de iarnă în județul Satu Mare și raportul Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Satu Mare cu privire la unele probleme concrete legate de necesitatea unor investiții legate de reabilitarea rețelei electrice în județul Satu Mare.

Din intervenția prefectului Eugeniu Avram au reieșit următoarele priorități pentru perioada de iarnă: fiecare membru al comandamentului trebuie să ia la cunoștință problemele specifice ce se ivesc în domeniul lor de activitate, extinzându-se astfel atribuțiile Inspectoratului Județean de Urgență. ”În săptămâna care urmează, vom discuta cu toți primarii să vedem modul de transpunere detaliat, pe localități, rezolvarea situațiilor concrete din perioada grea a iernii. Trebuie identificate persoanele fără adăpost, fără încălzire în locuințe, Spitalul Județean să fie pregătit pentru orice situație. Să se dea de urgență autorizații pentru executarea unor lucrări lucrări de urgență care s-ar ivi. Să veniți fiecare cu informații din teren pentru ca împreună să putem lua măsurile necesare”, a spus prefectul județului Eugeniu Avram.

Raportul prezentat de reprezentantul Sucursalei Satu Mare de Distribuție a Energiei Electrice a arătat că pentru anul 2015 sunt prevăzute sume importante, în jur de 17 milioane de lei, pentru investiții în rețeaua electrică sătmăreană, inclusiv pentru reconstrucția traseelor subterane electrice, precum și pentru creșterea siguranței în alimentare populației pe întreg județul Satu Mare. Urmează să vină la Satu Mare Corpul de control de la Ministerul Energiei, pentru a evalua toate problemele apărute cu ocazia crizei de la Carei. A mai reieșit că cea mai mare parte a rețelei electrice în județul Satu Mare este depășită, având o vechime de dinainte de 1989.

În încheiere prefectul județului a precizat că urmează să se evalueze starea cablajului subteran, ca împreună cu corpul de control al ministerului, problemele să fie eliminate și să vedem la nivel de județ ce este de făcut pentru a trece cu bine peste iarna aceasta.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 5, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.