Ponta cere verificarea modului în care au fost acordate certificate de revoluţionar din 1990

Premierul Victor Ponta a cerut Corpului de Control să verifice activitatea Secretariatului de Stat pentru Revoluţionari începând din 1990, în principal modul în care au fost acordate certificate de revoluţionar, au declarat surse din Guvern. Controlul a fost dispus după ce mai multe sute de revoluţionari au protestat, luni, la Guvern faţă de obligativitatea obţinerii de noi certificate.

victor-ponta„A fost dispus un control privind activitatea din ultimii 25 de ani la Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari. Ideea este de a vedea cine şi ce fel de certificat a primit în aceşti 25 de ani”, au declarat sursele, pentru MEDIAFAX. Mai multe sute de revoluţionari au protestat, luni, la Guvern faţă de obligativitatea obţinerii de noi certificate.

În jurul orei 15.00, protestul iniţiat de revoluţionari la Guvern a fost marcat de un incident, când unul dintre revoluţionari a avut un conflict cu jandarmii, în zona trecerii de pietoni de la Şoseaua Kiseleff. Revoluţionarii, al căror număr a fost, la un moment dat, de câteva sute, au protestat mai întâi la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff, iar apoi s-au instalat pe trotuarul din faţa muzeului Antipa.

Câţiva dintre ei, printre care şi Dumitru Dincă, au intrat în sediul Guvernului, pentru discuţii la care să ceară abrogarea ordonanţei privind obligativitatea obţinerii de noi certificate. Aceştia le-au comunicat, prin telefon, celor de afară că nu au reuşit să vorbească decât cu un consilier pe probleme sociale al premierului, context în care au anunţat că vor face greva foamei până când discută cu Victor Ponta.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că vor fi obligaţi să obţină, pentru indemnizaţii, noi certificate prin care să ateste că au avut „un rol determinant” la Revoluţie, după cum a decis Guvernul la sfârşitul anului trecut.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 5, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.