Expoziție de pictură semnată Antonio del Donno, la Muzeul Județean Satu Mare

Muzeul Judeţean Satu Mare îşi deschide anul 2015 cu expoziţia artistului plastic italian Antonio del Donno. Cu o activitate variată ca gen, afirmat în ţara sa atât ca sculptor, având nenumărate lucrări expuse în spaţiul public, cât şi ca pictor, artistul se va prezenta publicului iubitor de artă din Satu Mare cu o expoziţie de pictură.

Af fin A D copyDupă ce a fost itinerată la Oradea şi Baia Mare expoziţia va fi vernisată şi la Satu Mare în data de 8 ianuarie 2015 ora 15, la sediul Muzeului Judeţean Satu Mare, b-dul Vasile Lucaciu nr.21.

Multe din lucrările prezentate sunt rodul transpunerii plastice bidimensionale a ceea ce concepe Antonio del Donno în sculptură: structuri, gestualisme, jocuri lumină-umbră sau plin-gol, uneori într-o gamă cromatică restrânsă, alteori cu puternice accente în culori primare.

A expus pe simezele oraşelor italiene, în Europa, în SUA şi Japonia, în expoziţii de grup sau personale, începând din 1962.

Expoziţia de artă plastică a doamnei Szodoray Parady Hajnalka, deschisă în prezent la Muzeul de Artă, mai poate fi vizitată până în data de 9 ianuarie 2015-inclusiv.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 7, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.