Atac terorist cu 12 morți la redacția publicaţiei satirice Charlie Hebdo din Paris

Cel puţin 12 persoane, inclusiv doi poliţişti, au murit şi alte patru au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al publicaţiei satirice Charlie Hebdo. Premierul Victor Ponta a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior, despre atacul terorist de la Paris, oficialii convenind că în România gradul de alertă nu va fi sporit.

atentatToate şcolile şi universităţile din Paris au fost închise. Din cele 12 persoane ucise, 4 sunt caricaturiştii ziarului. Maşina atacatorilor a fost găsită abandonatăpe străzile din Paris, aceştia fiind în continuare de negăsit. La ora 15.00, ora României, are loc o şedinţă de urgenţă a Executivului francez. Potrivit ultimelor informaţii, 12 persoane ar fi murit. Pe Facebook a apărut un videoclip în care doi atacatori împuşcă un poliţist. În regiunea Île-de-France a fost ridicat la nivelul de „alertă de atentat”. Asta înseamnă măsuri sporite de securitate, patrule permanente de poliţişti., scrie digi24.

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu victime, relatează cotidianul francez 20 Minutes în ediţia electronică. Potrivit primelor informaţii, persoane îmbrăcate în negru şi cu cagule au pătruns în sediul ziarului şi au deschis focul cu arme Kalaşnikov.

Martorii au declarat că doi bărbaţi mascaţi au intrat în clădire în jurul orei locale 11.30 (12.30, ora României), strigând „Allah Akbar” şi „Profetul a fost răzbunat”. Cotidianul 20 Minutes a reuşit să contacteze telefonic un angajat al instituţiei de presă atacate. „Este un veritabil masacru. Sunt şi morţi!”, a declarat acesta, înainte ca apelul să se întrerupă. Această informaţie nu a putut fi verificată imediat. Postul de televiziune I Tele relatează că „există cel puţin un rănit”. Potrivit cotidianului Le Figaro, un poliţist aflat la locul atacului ar fi fost atins de focuri de armă.

Conform unui jurnalist al agenţiei Premier ligne, al cărei sediu este în apropierea celui al ziarului Charlie Hebdo, „s-au auzit numeroase tiruri” de armă, relatează I Tele. Contactat de AFP, caricaturistul Luz a dat asigurări că s-au înregistrat victime, scrie Mediafax.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 7, 2015. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.