Marele om politic român Iuliu Maniu a fost comemorat la Carei

Joi, 8 ianuarie 2015, începând cu ora 11.00 la Biblioteca Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu” din municipiul Carei a avut loc un scurt moment comemorativ cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la nașterea marelui om politic român.
MAniu 3Iuliu Maniu s-a născut la 8 ianuarie 1873 în Bădăcin (județul Sălaj), devenind jurist și unul dintre cei mai prestigioși oameni politici din istoria României și membru de onoare al Academiei Române. A fost președinte al Partidului Național Țărănesc și Prim Ministru al României.
În calitate de președinte al Consiliului Dirigent, la 27 aprilie 1919, Maniu instalează în clădirea care azi găzduiește Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Carei, Administrația Românescă, care funcționează până în 1926, când prefectura se mută la Satu Mare.
În cadrul manifestării au luat cuvântul Adrian Micovschi, director al Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu”, care a urat bun venit celor prezenți, Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Direcției de Cultură Carei, care a relatat pe scurt biografia omului politic și Bogdan Georgescu Director al Direcției de Cultură Carei, care a menționat importanța cunoașterii propriilor valori culturale.
La eveniment au participat două clase de elevi ale colegiului, cadre didactice și reprezentanți ai Direcției de Cultură Carei. După momentul comemorativ, elevii și profesorii au primit cadou o broșură cu Castelul Károlyi, un calendar de buzunar și au fost invitați să viziteze expoziția cu figuri de ceară din Castel unde este reprezentată și scena în care Regele Ferdinand alături de Regina Maria și Iuliu Maniu vizitează municipiul Carei în 1919.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 8, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.