Andreea Paul: Vacanţa parlamentară de trei luni trebuie diminuată la o singură lună

Am mai spus-o și o repet: vacanţa parlamentară de trei luni trebuie diminuată la o singură lună. Dacă dorim respect pentru această instituţie e nevoie mai întâi de respectul manifestat ferm faţă de cetăţeni. Nicidecum nu o vom obține prin vacanţe interminabile sau prin amânarea constantă a rezolvării problemelor românilor sau ale clasei politice. Parlamentarii români trebuie să fie model pentru muncă şi responsabilitate. 

Andreea Paul 1Trei priorități urgente cer acum dezbatere și legiferarea Parlamentului. Fapte, nu vorbe, pentru:

– adoptarea unui sistem mixt pentru alegerea Parlamentului concomitent cu o reducere importantă a numărului de parlamentari;

– alegerea primarilor și a președinților de consilii județene în două tururi de scrutin;

– introducerea unor modalități moderne de vot care să faciliteze exercitarea acestui drept de către românii din afara granițelor țării.

Nu se mai poate acţiona după principiul „dă-i timpului timp”. România se afundă vizibil în probleme, iar parlamentarii trebuie să acţioneze pentru corectarea lor rapidă și inteligentă.

Andreea Paul

Prim-vicepreședintă PNL,

Deputat de Țara Oașului, Satu Mare

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 9, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.