Sălăjeanul Gabriel Antoniu Lavrincic promovează Muzeul scrisorilor şi prieteniei Româno-Ruse la nivel naţional

Muzeul Scrisorilor şi Prieteniei Româno-Ruse din comuna Marca-Sălaj a fost adăugat recent de către iniţiatorul proiectului, sălăjeanul Gabriel Antoniu Lavrincic, ca şi obiectiv turistic de interes naţional pe siteul cu Obiective Turistice din România, cesavezi.ro. Muzeul, care încă nu a fost inaugurat, se doreşte a fi un muzeu unic în lume, apărut după ce sălăjeanul Gabriel Antoniu Lavrincic a intrat în Cartea Recordurilor cu “Cele mai multe scrisori primite în toată istoria omenirii”. 

muzeul_scrisorilorMuzeul Scrisorilor şi Prieteniei Romano-Ruse conţine 22.018 de scrisori pe care le-a primit sălăjeanul care coresponda cu pionierii din URSS, în perioada anilor 1987-1991. Aceste scrisori au fost păstrate în plicurile originale, cu ştampile. „Acest muzeu reprezintă cel mai mare proiect care s-a realizat vreodată în toată istoria relaţiilor dintre România şi Rusia, şi îşi propune să aibă o influenţă pozitivă la nivel cultural, istoric şi diplomatic“, potrivit iniţiatorului acestui proiect.

Gabriel Antoniu Lavrincic doreşte ca scrisorile sale să fie expuse în acest muzeu unic în lume, care va fi deschis în localitatea unde şi-a trăit copilăria şi în care şi-a consemnat recordul mondial. Turiştii vor avea posibilitatea să citească efectiv scrisorile, iar pentru acest lucru, ele vor fi traduse în patru limbi.

Autorul expune în muzeu şi cărţile poştale, insignele, bancnotele, monedele şi fotografiile primite sau făcute împreună cu prietenii de corespondenţă. Tot la muzeu, printre articolele de interes internaţional, este expusă şi prezentată o cronică a anilor ’86 -’90, din timpul comunismului.

Muzeul are un concept nou, modern, care poate pune în valoare poveştile din scrisori. Vizitatorii pot parcurge lejer istoria muzeului prin sistemele interactive de expunere şi în spaţiile special destinate activităţilor. Este pusă în prim plan modalitatea de comunicare, prin scrisori scrise cu mâna şi trimise prin poştă. De asemenea, se poate vizualiza drumul corespondenţei şi modalitatea prin care au ajuns scrisorile de la expeditor, din toată Rusia, Siberia, fostele Republici Sovietice, Asia şi alte locaţii din lume, la destinatarul Gabriel Lavrincic.

Pod de legătură între România şi Rusia

Foarte ataşat de cultura rusă şi de limbă, pe care a învăţat-o de la bunicul său, Lavrincic doreşte ca acest muzeu că fie un pod de legătură între România şi Rusia.
Sălăjeanul înzestrat cu abilităţi deosebite de relaţionare şi comunicare a promovat şi promovează în continuare România de la vârsta de 11 ani, zilnic, pe tot spațiul ex-URSS, din Kiev, Vilnius până în Moscova, Murmansk, Arhangelsk, Ekaterinburg, Siberia, Omsk, Novosibirsk, Irkutsk, Barnaul, Magadan, Kamchatka, Habarovsk, Vladivostok, ajungând până la Cercul Polar în Peninsula Yamal şi Asia, prin corespondenţele sale trimiţând vederi poştale, materiale despre cultură, sport, muzică, fotografii realizate în România.

În data de 12 aprilie 2011, Guinness World Records a emis o diplomă pe numele lui Gabriel Lavrincic, care certifică recordul mondial absolut la cele mai multe scrisori primite şi trimise în toată istoria omenirii. Şi acestea sunt doar scrisorile rămase într-o stare perfectă, având atât timbrele, cât şi ştampila poştei, din cele aproximativ patru milioane de scrisori primite câte avea în anul 1994.

www.salajulpursisimplu.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 13, 2015. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.