Prejudiciu de 57.693 lei, adus statului de acțiunile de contrabandă din decembrie 2014

Potrivit centralizatorului acţiunilor şi a rezultatelor obținute în urma aplicării Planului judeţean de contracarare a contrabandei cu ţigări și a evaziunii fiscale pe luna decembrie 2014 au fost întreprinse 104 acţiuni de către lucrători ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Satu Mare, Inspectoratului de Poliţie al judeţului (IPJ) Satu Mare, Birourilor vamale şi Sectoarelor Poliţiei de Frontieră.

tigari_de_contrabandaÎn cadrul acestor acţiuni au fost reţinute în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 56.016 lei. Concret, au fost confiscate 6.569 pachete de ţigări, 440 litri de motorină şi au fost abandonate 3.680 fire de ţigări. În luna decembrie a anului trecut au fost aplicate zece contravenţii în valoare totală de 28.000 lei. Totalul prejudiciului creat statului român este de 57.693 lei.

Vă reamintim faptul că în baza ordinului nr.343/2012 al prefectului judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram s-a constituit Grupul de lucru pentru contracararea contrabandei cu țigări pe raza județului Satu Mare. Din Grupul de lucru fac parte toate instituțiile cu atribuții în acest domeniu,  care au întocmit Planul de acțiune și modelul de raportare săptămânal al acțiunilor întreprinse. Pe baza acestor rapoarte săptămânale este întocmit un centralizator lunar al rezultatelor obținute prezentat prefectului județului.

Analiza acestor rezultate, obstacolele întâmpinate și propunerile de măsuri sunt discutate în ședințele Grupului de lucru, care au loc trimestrial. Datorită acestor măsuri evaziunea fiscală în judeţul Satu Mare a scăzut, dovada concretă fiind cifrele din centralizatoarele pe care Instituţia Prefectului le transmite opiniei publice lună de lună.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 13, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.