Programul ediției a II-a a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Liceeni „Ioana Cîcu”

Liceul Teoretic din Carei organizează în perioada 17-18 ianuarie 2015 a II-a Ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Liceeni „Ioana Cîcu”, în semn de omagiu pentru cea care a fost un dascăl de valoare al acestei instituţii, contribuind prin activitatea sa didactică la conturarea şi menţinerea unui mediu profesional care îmbină perfect sensibilitatea artistică şi rigoarea demersului didactic.

ioana cicuPrin intermediul activităţilor se urmăreşte cultivarea în rândul elevilor a dorinţei de a participa la manifestări cultural-artistice desfăşurate în şcoală şi în comunitate, dezvoltarea spiritului de echipă şi de cooperare între elevi, precum şi promovarea artei teatrale în vederea lărgirii orizontului cultural al elevilor.

Ediția din acest an se va desfășura sub formă de concurs și va reprezenta o oportunitate oferită tinerilor liceeni careieni de a cunoaşte şi de a se întâlni cu alte trupe de teatru similare lor, din alte oraşe şi ţări. Astfel, au răspuns invitaţiei trupe din Ucraina (Trupa ”Nadia” din Solotvino) şi din ţară (Trupa de teatru ”Arttis” a Centrului Cultural G.M. Zamfirescu din Satu Mare, Trupa „Assentiment” a Liceului Teoretic „O. Goga” din Huedin, Trupa „Blagienii” a Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea, Trupa „Carisma” a Liceului Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” Seini, Trupa „Dramatis personae” a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Baia Mare ) care vor participa alături de Trupa Centrului Cultural Carei şi „Trupa francofonă” din cadrul Liceului Teoretic Carei, la un dialog sincer şi creativ, care va demonstra că arta scenică nu cunoaşte limite culturale, lingvistice, etnice sau profesionale.

Activităţile se vor desfăşura în Sala festivă a Liceului Teoretic şi în Sala de spectacole a Casei de Cultură din Carei, după următorul program:

Sâmbătă – 17 ianuarie 2015

Ora 12.00 – Deschiderea oficială (Sala festivă a Liceului Teoretic)

Ora 12.30 – Lansare de carte „Jojolica şi jurnalul ascuns în cămară” de Alexandru Jurcan (Sala festivă a Liceului Teoretic)

ltc-fatadaSpectacole

Ora 15.00 – Trupa de teatru ”Arttis” a Centrului Cultural G.M. Zamfirescu din Satu Mare– „Almost, Maine” de John Cariani (40 min)- (sala de spectacole a Casei de Cultură Carei)

Ora 16.30 – Trupa „Carisma” a Liceului Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” Seini -„Oscar si tanti Roz” de Eric Emmanuel Schmitt (40 min) – (sala de spectacole a Casei de Cultură Carei)

Ora 17.30 – Trupa „Blagienii” a Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea – „Chiriţa în provinţie” (fragmente) de Vasile Alecsandri (25 de min) – (sala de spectacole a Casei de Cultură Carei)

Ora 18.30 – Trupa francofonă a Liceului Teoretic din Carei – ”Hainele noi ale împăratului” de H. C. Andersen (15 min) – (Sala festivă a Liceului Teoretic)

Duminică – 18 ianuarie 2015

Ora 9.00 – Trupa de teatru „Arttis” a Centrului Cultural G. M. Zamfirescu din Satu Mare– „Căsătoria” de N. V. Gogol (50 min) – (sala de spectacole a Casei de Cultură Carei)

Ora 10.30 – Trupa „Assentiment” a Liceului Teoretic „O. Goga” din Huedin – „L` avenir est dans les oeufs” de E. Ionesco (40 min) – (sala de spectacole a Casei de Cultură Carei)

Ora 11.30 – Trupa „Dramatis personae” a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Baia Mare – “Histoires d’A” scenariu realizat de “Dramatis Personae”… cu complicitatea lui Matei Vişniec, Les Rita Mitsuko, Ornette, Giuseppe Verdi, William Shakespeare, Jimmy Scott, Serge Gainsbourg, Brigitte Bardot, Aeon Blank… (35 min) – (sala de spectacole a Casei de Cultură Carei)

Ora 12.30 – Trupa Centrului Cultural din Carei (secția maghiară) – ”Colaj” (30 min) – (sala de spectacole a Casei de Cultură Carei)

Ora 13.30 – Trupa ” Nadia” din Solotvino, Ucraina – (sala de spectacole a Casei de Cultură Carei)

Ora 15.00 – Festivitatea de premiere – (Sala festivă a Liceului Teoretic).

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 13, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.