O scrisoare a unei supravieţuitoare de pe Titanic, scoasă la licitaţie

O scrisoare de mână a unei supravieţuitoare de pe Titanic, o aristocrată din Anglia care a scăpat din naufragiu cu ajutorul unei bărci de salvare aproape goale şi care a fost criticată apoi din această cauză, va fi scoasă la licitaţie, iar organizatorii o evaluează între 4.000 şi 6.000 de dolari.

el-titanic1Scrisoarea de două pagini a fost scrisă la puţin timp după naufragiul pachebotului Titanic de Lady Duff-Gordon şi va fi scoasă la vânzare online, în perioada 15-21 ianuarie, pe site-ul RRAuction, iar pe 22 ianuarie va fi licitată la sediul din Boston al casei de licitaţii, informează AFP.

În scrisoarea adresată unui prieten, Lady Duff-Gordon, care avea 48 de ani la data redactării textului, se plângea de modul în care a fost tratată în Anglia „unde se pare că nu am făcut ce trebuia făcut când am fost salvaţi! Este ruşinos!”. Documentul a fost scris în perioada anchetei care a avut loc între 2 mai şi 12 iulie 1912 referitor la naufragiul pachebotului.

Lucy Duff-Gordon, o celebră creatoare de modă, şi soţul său, Sir Cosmo Duff-Gordon, în vârstă de 49 de ani la acea dată, pasageri la clasa I, se urcaseră în barca de salvare numărul unu, în care au fost îmbarcate, în timpul naufragiului, doar 12 persoane, dintre care şapte membri ai echipajului, în condiţiile în care ambarcaţiunea ar fi putut transporta 40 de persoane.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 13, 2015. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.