A încetat din viață poetul și gazetarul Ion Bala, la vârsta de 65 de ani

Miercuri, 14 ianuarie 2015, poetul și gazetarul sătmărean Ion Bala a încetat din viață. S-a născut la 26 mai 1950 în comuna Beltiug, județul Satu Mare. A absolvit Liceul ”Mihai Eminescu” din Satu Mare și Facultatea de Ziaristică din București, promoția 1978. După ce a activat ca profesor în Tarna Mare și Nisipeni a fost ziarist la Cronica Sătmăreană, Univers Sătmărean, Gazeta de Nord-Vest și Informația Zilei.

photo 015De-a lungul timpului Ion Bala a publicat în numeroase reviste de prestigiu din țară: Tribuna, Familia, Vatra, Amfiteatru, Luceafărul și în cele locale Poesis, Citadela și Acolada. Volumul de debut i-a apărut în 1986, ”Firul de plumb”, volum urmat de ”Consoane eleusiene” (1998), ”Abside pentru crini” (2000), ”Vise din celălalt somn” (2005) și ”Vise fără somn” (2010). A fost membru al Asociației Scriitorilor din Nord-Vest Satu Mare.

Ca președinte al Cenaclului literar ”Afirmarea”, după 1989, a lansat și sprijinit mulți poeți tineri. Un confrate în ale scrisului afirma despre el: ”Este o fire sinceră față de semeni, iar bunătatea din suflet și-o împărtășește cu mare dăruire”, așa a fost poetul Ion Bala. Prin trecerea sa în eternitate cultura sătmăreană pierde un om de cultură de marcă.

Redacția Actualitatea Sătmăreană transmite pe această cale sincere condoleanțe familiei îndurerate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 14, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.