Premierul Victor Ponta, președintele PSD, a avut o întrevedere la Palatul Victoria cu Victoria Nuland

Premierul Victor Ponta, preşedintele PSD, a avut miercuri, 14 ianuarie 2015, o intrevedere cu Victoria Nuland, subsecretarul de stat american pentru afaceri europene si euroasiatice, la Palatul Victoria.

Victor-Ponta-Victoria-NulandModalităţile concrete de aprofundare şi diversificare a Parteneriatului Strategic cu SUA şi situaţia regională au fost principalele teme de discuţie ale întrevederii de miercuri dintre premierul Victor Ponta şi asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland, informează un comunicat al Executivului.

„În cadrul Parteneriatului Strategic au fost discutate proiectele în curs de derulare cu partea americană în plan politico-militar, de securitate, al justiţiei şi în domeniul economic, îndeosebi cele din sectorul energetic şi IT, precum şi noi propuneri de dezvoltare a acestora”, anunţă sursa citată.

În cadrul întrevederii, premierul Victor Ponta a prezentat rezultatele obţinute de România în consolidarea reformei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei, precum şi angajamentul Guvernului în acest sens.

Potrivit Guvernului, premierul a subliniat susţinerea şi măsurile luate de Executiv „pentru o alocare adecvată a resurselor bugetare necesare sectorului de apărare, în contextul provocărilor actuale” şi a fost evidenţiată „cooperarea bilaterală excelentă în acest domeniu”.

Victor Ponta a discutat cu Nuland şi „o serie de acţiuni guvernamentale pentru a consolida dimensiunea economică a Parteneriatului strategic, inclusiv pentru a creşte investiţiile americane în economia românească”.

Guvernul mai informează că cei doi oficiali au avut şi un schimb de opinii privind evoluţiile din vecinătatea estică.

Tot miercuri, într-o postare pe Twitter, premierul Victor Ponta a salutat prezenţa la Bucureşti a partenerilor strategici ai României.

„SUA şi Marea Britanie (partenerii noştri strategici) prezenţi azi la nivel înalt în Bucureşti. Un mesaj fff bun”, a postat premierul pe reţeaua de socializare.

psd.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 14, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.