APM Satu Mare și-a propus înființarea Corpului Voluntarilor Ecologi

Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, ca urmare a apariției legii voluntariatului (Legea 78 din 2014), în anul 2015 și-a propus înființarea la nivelul județului Satu Mare a CORPULUI VOLUNTARILOR ECOLOGI.

IMG_1169

Pentru toate activitățile pe care instituția noastră le va desfășura în acest an, în contextul evenimentelor de mediu din  calendarul ecologic, voluntariatul va ocupa un loc de frunte, fiind garantul realizării cu succes a obiectivelor propuse.

În această inițiativă, un prim pas s-a realizat în urma vizitei grupului de tineri ,, Zig-Zag prin România”, care pornind din Iași a ajuns  în județul nostru și la APM Satu Mare, din dorința de a cunoaște activitățile ecologice desfășurate în beneficiul comunității și rezultatele remarcabile obținute de instituția noastră. La fel ca și pentru celelalte județe, la finalul vizitei impresiile acumulate vor fi împărtășite lumii întregi prin intermediul  cărții editate în exclusivitate pentru județul Satu Mare cu titlul ,,Zig Zag prin Satu Mare”.

În urma discuțiilor purtate, cei 14 tineri din grupul ,,Zig-Zag prin România”   și-au manifestat dorința de a participa atât la  activitățile de formare a echipei de voluntari ecologi cât și la implementări de proiecte comune. În acest sens s-au pus bazele organizării unei inițiative cu caracter național care se va materializa în luna septembrie cu ocazia celebrării evenimentului ecologic:

,, 16 septembrie – 22 septembrie 2015 – Săptămâna Mobilității Europene”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 15, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.