Peste 300 de elevi careieni au participat la ediția a II-a a Maratonului poeziei românești

Joi, 15 ianuarie 2015, între orele 9-14, la Castelul Karolyi a avut loc maratonul poeziei românești. Cea de-a doua ediție a acestui inedit eveniment, organizat de Direcția de Cultură și avându-l ca și gazdă pe Adrian Ștefănuți, s-a bucurat de prezența a peste 300 de elevi de la șase instituții de învățământ din municipiul Carei.
DSC_5465m
Au participat elevi de la Școlile Gimnaziale Nr. 1, nr 3, Vasile Lucaciu și Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”, Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu”, Liceul Teoretic Carei. În cadrul evenimentului, cei prezenți au recitat poezii, creații ale autorilor români precum Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Adrian Păunescu, George Coșbuc, Nichita Stănescu, Marin Sorescu sau Mircea Cărtărescu.
DSC_5490m
DSC_5545mMaratonul de poezie a reprezentat o bună oportunitate pentru elevi de a se familiariza cu lirica românească, cu recitarea în fața unui public. De asemenea, aceștia au avut ocazia să se cunoască mai bine și prin intermediul unei activități extrașcolare, mai puțin solicitante decât riigorile unui concurs. La Maratonul de poezie au participat pe lângă elevi și persoane pasionate de poezie, care au avut posibilitatea să citească sau să recite din cărțile puse la cale de organizatori, cu sprijinul Bibliotecii Municipale Carei.
DSC_5470m
DSC_5500mÎn cadrul aceleiași zile, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, reprezentanții Direcției de Cultură a Municipiului Carei, ai Centrului Cultural Carei și ai Bibliotecii Municipale au depus „coronițele culturii” la plăcile memoriale, busturile sau mormintele reprezentanților culturii din municipiul Carei. Au fost depuse coronițe în semn de omagiu la busturile sau plăcile memoriale ale lui Simion Bărnuțiu, Corneliu Balla, Pall Francisc, George Marchiș, Stefan Ruha, Fényi István, Deák Endre, Péter Karácsonyi.
030

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 15, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.