Ponta: Conflictul cu Geoană a fost legat de faptul că nu l-am desemnat ministru de Externe

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat că între el şi Mircea Geoană a apărut o stare conflictuală în momentul în care nu a dorit să îl numească pe acesta în funcţia de ministru de Externe, ci a optat pentru Bogdan Aurescu, deşi Geoană s-a oferit să-l sprijine din această postură.

ponta si geoana„Conflictul cu domnul Geoană, din punctul meu de vedere, a fost legat de faptul că nu l-am desemnat ministru de Externe. L-am desemnat pe domnul Aurescu când s-a eliberat funcţia”, a spus Ponta, la postul B1 TV.

Premierul a precizat că Geoană s-a oferit să-l sprijine din această calitate, dar că el l-a preferat” pe Bogdan Aurescu.

„Am o părere foarte bună despre Bogdan Aurescu, cred că trebuia şi putea să fie ministru de mai mult timp, şi cred că, în contextul 16 noiembrie (al doilea tur al alegerilor prezidenţiale – n.r.), nu doar votul din diaspora, vorbesc de contextul politic, a fost un mesaj foarte clar al commitment-ului nostru politic faţă de Parteneriatul cu Statele Unite, faţă de parteneriatele noastre strategice, dincolo de faptul că e o persoană pe care o cunosc demult şi a cărui capacitate profesională cred că n-a pus-o nimeni la îndoială”, a spus Ponta.

Prim-ministrul a arătat că în orice context l-ar prefera pe Bogdan Aurescu pentru această funcţie şi a adăugat că această opţiune nu trebuie luată ca „ceva negativ” la adresa lui Mircea Geoană.

Bogdan Aurescu a fost propus de Ponta pentru postul de ministru de Externe la 24 noiembrie.

În 28 noiembrie, într-o declaraţie în care şi-a anunţat demisia din PSD, deputatul Sebastian Ghiță a afirmat că le-a spus colegilor de-acum un an că „Geoană a vrut să-l şantajeze pe Ponta, cerându-i funcţia de ministru de Externe”.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 18, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.