Concurs de fotografie digitală cu ocazia evenimentului ecologic ”Ziua Mondială a Zonelor Umede”

În fiecare an, pe data de 2 februarie, APM Satu Mare marchează importanța evenimentului înscris în calendarul ecologic ca ”Ziua Mondială a Zonelor Umede”, prin acțiuni și activități destinate sensibilizării și conștientizării opiniei publice cu privire la valoarea zonelor umede, a beneficiilor și serviciilor furnizate  de aceste ecosisteme, dar și asupra vulnerabilității acestora la impactul activităților umane. Ziua de 2 Februarie reprezintă data adoptării Convenției asupra zonelor umede în anul 1971, în orașul iranian Ramsar de pe malul Mării Caspice.

mlastina6În fiecare an, celebrarea acestui eveniment se realizează în contextul unei devize stabilite de către Secretariatul Ramsar, care punctează o caracteristică importantă a zonelor umede în raport cu activitățile antropice. Astfel, în anul 2015 marcarea evenimentului ecologic ” – Ziua Mondială a Zonelor Umede” se va face sub egida devizei: ”Zonele umede pentru viitorul nostru – Alăturați-vă nouă!”

Cu ocazia evenimentului din 2 Februarie 2015, APM Satu Mare dorește să atragă atenția publicului și în special a tinerilor din județ asupra modului în care pot lua parte activ la celebrarea evenimentului ecologic, alăturându-se unui grup important la nivel mondial și asumându-și această deviză.

APM Satu Mare informează tinerii din județ că, sub egida Secretariatului Ramsar, în perioada 02.02.2015-02.03.2015, se organizează un concurs de fotografii digitale efectuate  într-o locație din zonele umede din județ.  Pot să  participe tineri cu vârsta cuprinsă între 15-24 ani. Provocarea fotografică este de a evidenția una dintre mai multele moduri în care zonele umede asigură viitorul nostru. Fiecare participant va  încarca o singură fotografie pe site-ul www.worldwetlandsday.org. Câștigătorul concursului va beneficia de o călătorie gratuită, în funcție de preferințe, într-o zonă umedă importantă din lume finanțată de organizația Star Alliance Biosphere Connections.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 19, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.