Secţia de Pediatrie a Spitalului din Tăşnad a fost reabilitată și dată în folosință

Consiliul Județean Satu Mare, împreună cu Spitalul Județean de Urgență, continuă seria lucrărilor de reamenajare și modernizare a secțiilor și compartimentelor aparținătoare acestei unități sanitare. Până în momentul de față 80% din spațiile aflate în structura SJU au beneficiat de investiții masive fiind aduse, în urma lucrărilor efectuate, la standarde europene.

tasnad1În acest an, Consiliul Județean și Spitalul Județean de Urgență își propun să finalizeze acțiunea demarată în anul 2012 astfel încât toate spațiile destinate acordării de asistență medicală să fie reabilitate.

Prima secție reabilitată și dată în folosință în acest an este cea de Pediatrie din orașul Tășnad. La eveniment au participat: Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, vicepreşedinţii Mircea Govor şi Rudof Riedl, Werner Kessler din partea Fundației „Prieteni şi susţinători ai proiectelor sociale în Tăşnad/România e.V”, primarul oraşului Taşnad, Vasile Mitraşca şi managerul Spitalului Judeţean, Erica Venemozer.

tasnad3Contractul de lucrări având ca obiectiv „Amenajarea clădirii fostei secții de Obstetrică-Ginecologie, pentru secția de Pediatrie în localitatea Tășnad, str.Nicolae Bălcescu,Nr.26,jud. Satu Mare” a fost încheiat pentru o valoarea de 964.745,84 lei inclusiv TVA, cu SC. Romtehnic Construct.

Cu sprijinul nemijlocit al domnului Werner Kessler din Koblenz (Germania), cel care a înființat fundația „Prieteni şi susţinători ai proiectelor sociale în Tăşnad/România e.V” au fost dotate toate spațiile cu mobilierul adecvat și aparatura necesară bunei desfășurări a activităților medicale: paturi pentru copii, defibrilator, EKG, sterilizatoare, mașini de spălat rufe și vase, lenjerie, tetine, biberoane etc., „Cu această ocazie aş dori să-i mulţumesc personal domnului Werner Kessler pentru sprijinul şi interesul pe care îl manifestă faţă de judeţul nostru”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.

Pe parcursul anului trecut, domnul Werner Kessler a mai venit la Tășnad cu o echipă de 18 voluntari, medici, asistenți medicali, electricieni, tâmplari care și au instalat mobilierul necesar în cabinete și saloane. Au construit o sală de fizioterapie și au amenjat o sală de psihoterapie. Bucătaria dietetică a fost dotată cu mobilier, vase inox, cuptor cu microunde, mașini de spălat vase, sterilizator biberoane etc.

tasnad2Prin darea în folosință a noii secții de Pediatrie din Tășnad, copiii din localitățile apropiate vor benficia de condiții optime de cazare și de îngrijiri medicale de calitate. Secția a fost prevăzută cu 25 de paturi în 6 saloane, sală de joacă, sală de terapie, cabinete medici, cabinet asistente, sală de tratamente, bucătărie dietetică, grupuri sanitare.

Lucrările au constat în: lucrări de demolare şi desfacere, lucrări de refacere a acoperişului, lucrări de refacere a instalaţiilor sanitare şi electrice, lucrări de refacere a pardoselii, lucrări la finisajele interioare şi exterioare, schimbat tâmplărie (ferestre şi uşi), precum și lucrări de consolidare.

Inaugurare 1Contractul de lucrări având ca obiectiv „Amenajarea clădirii fostei secţii de Obstetrică-Ginecologie, pentru secţia de Pediatrie în localitatea Tăşnad, str.Nicolae Balcescu,Nr.26,jud. Satu Mare” a fost încheiat pentru o valoarea de 964.745,84 lei inclusiv TVA, cu SC. Romtehnic Construct.

Recepţia tehnică a lucrării a fost efecuată în la finele anului trecut. S-au recepţionat lucrări în valoare de 933.208,92 lei, finanţarea aparţinând în exclusivitate Consiliului Judeţean.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 22, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.