Artiștii plastici Vasile Kóter și Ioan Cătălin Sălăjan expun la Galeria Consiliului Județean

La Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare a fost vernisată joi, 22 ianuarie expoziția de sculptură și metaloplastie a artiștilor plastici Vasile Kóter și Ioan Cătălin Sălăjan. Cei doi artiști sunt membri ai Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare. Pentru sculptorul Vasile Kóter acest eveniment a coincis cu împlinirea frumoasei vârste de 65 de ani.

DSC_0125La vernisaj a participat președintele AAP Satu Mare, Gergely Csaba și consilierul județean Masculic Csaba. Moderatoarea activității culturale a fost Anișoara Ienășoiu. După cum a subliniat Gergely Csaba, joi a fost deschis anul expozițional 2015 cu o expoziție a doi artiști plastici consacrați. Ambii artiști au în comun dragostea pentru frumos, având și o bogată activitate expozițională. Tema lor preferată este femeia, ca mamă sau iubită. Aceasta este o temă utilizată de către artiști încă de la începuturile artei, încă de la oamenii peșterilor.

Ioan Cătălin Sălăjan expune 31 de lucrări de metaloplastie, materialul folosit de el fiind aluminiul. El realizează lucrări deosebite, complexe, cu o mare bogăție a detaliilor. Amândoi artiștii au lucrări de o delicatețe deosebită.

DSC_0122

DSC_0121Consilierul județean Masculic Csaba și-a exprimat bucuria că poate lua parte la acest eveniment și că sătmărenii au asemenea valori. Totodată a propus să se organizeze expoziții intinerante pentru ca lucrările artiștilor sătmăreni să fie cunoscute de cât mai multă lume. ”Lucrările lor fac parte din patrimoniul cultural sătmărean și național. Este obligația noastră să-i promovăm. Consiliul Județean va sprijini întotdeauna manifestările culturale de acest gen. Suntem mândri de artiștii noștri sătmăreni”, a spus în încheiere Masculic Csaba.

DSC_0119

DSC_0120

DSC_0123

DSC_0133

DSC_0131A mai vorbit managerul Școlii de Arte Satu Mare, Mircea Deac. El a amintit de foarte strânsa colaborare a Școlii de Arte cu AAP Satu Mare. I-a felicitat pe coriștii de la Liceul Teoretic German ”Johann Ettinger”, în număr de 35, care au prezentat un frumos program artistic sub conducerea profesorului Kuki Zsolt. Despre expoziție a spus că este o îmbinare fericită între metaloplastie și sculptura în lemn. Vasile Kóter și Ioan Cătălin Sălăjan sunt într-adevăr doi artiști consacrați. Ei realizează lucrări foarte fine și valoroase apreciate cu ocazia expozițiilor din țară și străinătate. Vasile Kóter a fost felicitat și cu ocazia împlinirii vârstei de 65 de ani. El a mulțumit familiei pentru sprijinul acordat și a vorbit despre expozițiile la care a participat.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 23, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.