Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită la Satu Mare

Instituția Prefectului Județului Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare și Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare au organizat sâmbătă, 24 ianuarie manifestarea dedicată zilei Unirii Principatelor Române, la bustul lui Alexandru Ioan Cuza, cu ocazia împlinirii a 156 de ani de la Unirea Principatelor.

DSC_0172Programul a cuprins primirea prefectului județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram de către Garda de Onoare, salutul Drapelului de luptă și intonarea Imnului de stat al României. Despre semnificația zilei de 24 ianuarie a rostit o alocuțiune dr. Viorel Câmpean din partea Bibliotecii Județene. A urmat depunerea jerbelor de flori la bustul lui Alexandru Ioan Cuza. A fost depusă o jerbă de flori din partea Parlamentului României de către senatorul Pataki Csaba și deputatul Kereskényi Gábor. Din partea Prefecturii Satu Mare au depus jerbe de flori dr. Eugeniu Avram și subprefectul Altfatter Tamás, a președintelui Consiliului Județean Satu Mare Adrian Ștef și vicepreședinții Mircea Govor, Riedl Rudolf și managerul județului Satu Mare, Nicolae Bura.

Din partea Primăriei Satu Mare au depus jerbe de flori primarul municipiului, dr. Dorel Coica, viceprimarii dr. Radu Roca și Marcela Papici. Au fost depuse jerbe de flori din partea unor instituții militare din cadrul MApN și MAI, din partea veteranilor, organizațiilor militarilor în rezervă și retragere, ai partidelor politice, asociațiilor de pensionari și a Colegiilor Naționale ”Mihai Eminescu”, ”Doamna Stanca”, ”Ioan Slavici”.

A urmat defilarea Gărzii de Onoare formate din câte un pluton al Batalionului 52 Geniu, al Jandarmeriei și Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare.

Programul artistic a fost susținut de către interpretul folk George Negrea și interpretul de muzică populară Petrică Mureșan. Manifestarea s-a încheiat cu Hora Unirii în care s-au prins toți participanții.

DSC_0141

DSC_0142

DSC_0146

DSC_0152

DSC_0154

DSC_0158

DSC_0167

DSC_0169

DSC_0171

DSC_0176

DSC_0179

DSC_0186

DSC_0191

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 24, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.