ISJ Satu Mare organizează în perioada 2-6 februarie Tabăra de matematică de la Călineşti Oaş

Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare organizează cu sprijinul Consiliul Judeţean Satu Mare şi în colaborare cu Centrul Judeţean de Excelenţă Satu Mare, în perioada 2-6 februarie 2015, tabăra de matematică la Călineşti Oaş.

matematicaParticipă la tabăra de matematică un număr de 30 de elevi de gimnaziu, selectaţi dintre premiaţii olimpiadei de matematică – etapa judeţeană 2014 şi la alte concursuri de matematică organizate de ISJ Satu Mare. Elevii vor fi însoţiţi pe toată durata taberei de 4 profesori de matematică şi vor avea şansa să aibă parte de cursuri şi seminarii predate de 20 de profesori de matematică din judeţul Satu Mare.

Tabăra de matematică se doreşte a fi un stagiu de pregătire a Olimpiadei de Matematică 2015. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, elevii vor avea un program intens de pregătire, îmbinat în mod armonios cu activităţi de petrecere a timpului liber. Astfel, în fiecare zi elevii vor participa dimineaţa la 3 ore de curs şi seminar, iar după amiaza la 2 ore dedicate rezolvărilor de probleme.

Fiecare zi a taberei va avea o anumită temă: luni – Ziua iniţierii de prietenii, marţi – Ziua centrării pe performanţă, miercuri – Ziua matematicii, joi – Fasion Day, iar vineri – Ziua mulţumirii. Fiecare masă de prânz se va desfăşura sub un anumit simbol: Prânzul uimirii, Prânzul matematicii, Prânzul tăcerii, respectiv Prânzul mulţumirii.

Activităţile de petrecere a timpului liber vor cuprinde un program artistic de bun venit realizat de copii care învaţă în şcoli din Ţara Oaşului, jocuri de iniţiere a prieteniilor, workshop tematic de dezvoltare personală, Star of the day, prezentarea de aspecte din istoria matematicii, atelier de desen, Fashion Show, Arts & Crafts – atelier bijuterii, întâlnire cu cercetaşii din Negreşti Oaş, foc de tabără.

Ziua de vineri va fi rezervată unui test – simulare a olimpiadei de matematică la care vor participa toţi elevii prezenţi.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 28, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.