Aeroportul Satu Mare va beneficia cu sprijinul Consiliului Județean de reabilitări și dotări noi

Principalul obiectiv al RA Aeroport Satu Mare l-a constituit în anul care a trecut administrarea și exploatarea bazei aeroportuare, dirijarea și deservirea la sol a aeronavelor și a pasagerilor. De asemenea, organizarea și efectuarea serviciilor de handling pe aeroport, asigurarea securității tuturor activităților, dezvoltarea, modernizarea și întreținerea pistelor, căilor de rulare, a echipamentelor și construcțiilor. Detalii despre activitatea pe 2014 și obiectivele pentru 2015 au fost prezentate într-o conferință de presă de către directorul general al R.A. Aeroport Satu Mare, Nicolae Fechete, alături de președintele CJ Satu Mare, Adrian Ștef și vicepreședintele Mircea Govor.

nicolae fechete aeroportÎn 2014, Aeroportul Satu Mare a realizat un venit de 737.831 lei, față de anul 2013 când s-a realizat 908.845 lei, cu mențiunea că pe o perioadă de 65 de zile compania Tarom nu a operat cursele regulate. Numărul angajațiilor Aeroportului Satu Mare în anul 2014 a fost de 55 persoane.

Toate obiectivele stabilite pentru anul 2014 au fost atinse. Au fost achiziționate costume de protecție pentru pompieri, echipament de măsurare continuă a fricțiunii pe pistă, stații de emisie-recepție, iar gardul perimetral a fost consolidat în proporție de 90%.

Pentru anul 2015 s-a fixat ca obiectiv reabilitarea și modernizarea suprafețelor de mișcare și de extindere a aerogării. Aeroportul va fi dotat cu o autospecială, un aparat de protecție respiratorie pentru pompieri, precum și alte utilaje. Printre investițiile majore se numără: dotarea cu un autoturism, o mașină de marcat, un hangar pentru utilaje, un autobuz pentru transportul pasagerilor cu 28 de locuri, aparat de control și securitate RX+LEDS, website oficial nou, drum tehnologic, instalarea de balizaj axial de pistă, paravan luminos pentru dirijare și efectuarea de reparații la acoperișul din zona plecării.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 28, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.